• ...ФАНТАСТИЧЕН ЕВЪНС! ПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ПОБЕДА С ЯРИС-А ОТ ТИМА НА ТОМИ МАКИНЕН ТОЙОТА ГАЗОО РЕЙСИНГ...

  • ...КАЛЕ РОВАНПЕРА ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СИ ШАЙКДАУН В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ПО-БЪРЗ ОТ ДВАМАТА СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ...

  • ...КРАЙ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ В УЕЛС РАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: "МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО" СЕ ВРЪЩА НА СТАРОТО МЯСТО В ДИЙСАЙД...

     

Мегапорт R5 пътува за Лудлоу, през март „ево-то“ идва в БГ

Вторник, 21 Януари 2020 | София, RallyXpress
Мегапорт R5 пътува за Лудлоу, през март „ево-то“ идва в БГ

ПОЛОВИН ДЕНОНОЩИЕ
МЕГАПОРТИТЕ „ВИСЯТ“
В НАПРЕГНАТО ЧАКАНЕ

ПОЛОВИНАТА от миналия понеделник отборът на Мегапорт Рейсинг и Мирослав Ангелов изкарват в неприятно чакане. „Предплащането, нали, за „ево-то“ беше направено, но от Чехия нямах гаранцията, че доставката [на колата] ще бъде направена преди началото на сезона…“, обяснява пилотът. В същото време бусът на Моран е на паркинга и е готов да товари. Напрежението спада вчера сутринта, когато по пощата пристига чешкото уверение, че Шкода Фабия R5 Ево ще бъде доставена през март. „Е, няма посочена дата, но това е приемлив срок“, смята Ангелов.

Skofa R5 Evo 244

ПРИВЕЧЕР ДНЕС едноместният луксозен, боядисан в типичното британско зелено автовоз на Моран Моторхоумс трябва да паркира в халетата на английския тим след 32 часа път и 2743 км по европейската магистрала А3.

Тази вечер едва ли, но вероятно утре сутрин, шампионската Шкода Фабия R5 на Мегапорт, окончателно ще стъпи на Острова, за да стане британска поданичка, обратно на ставащото около Брекзит или Мегзрит.

За това, че двукратния шампион на България Миро Ангелов продава бегачката, RallyXpress писа още на 20 декември 2019 г. (виж ТУК).

За последно, заедно със спечелените от екипажа Ангелов/Гаджев трофеи, както и тези на Антон Титов и Емил Денев, Мегапорт Рейсинг показа „ер-петицата“ при закриващо-откриващата церемония в Шкода-център в София преди седмица.

Тогава беше официално обявено, а и по-рано, в гилдията вече се говореше и знаеше, че Ангелов гледа към R5 Eво.

Сега и продажбата, и доставката на новия автомобил вече са факт, след като автовоза на Моран потегля вчера сутринта от халетата на екипа на братята Исаеви, а електронната фактура за преведената авансово сума в Млада Болесав пристига, но със закъснение.

„Беше си напрежение…“, коментира Миро Ангелов, - защото нали, е ясно къде е проблемът…“ (виж карето горе).

20200114 Megaprt Presnt 011

снимка за rallyxpress: мегапорт рейсинг прес сервиз
ЗА ПОСЛЕДНО ПРЕД ПУБЛИКА… Отрупаната с отличия „ер-петица“ за последно бе видяна от хората на пресата и гостите преди седмица в Шкода-център.

„Той [шофьорът] се появи в сервиза още в събота, пристигайки от Прага (до там бил транспортирал луксозно английско Бентли –бел. ред.) – обяснява последното сбогуване с Фабия-та Игнат Исаев.  

„Джон Райдър се казва „пилота“ на това возило, с което до неотдавна е правил логистиката на  отбори от Мото GP.“

2020 Megaport Deal 001

снимка за rallyxpress: личен архив на мегапорт рейсинг
ДВАМА ШАМПИОНИ… Миро Ангелов за последно е зад волана на автомобила, с който записа победите в три шампионата (два по рали и един в спринта), общо 11 победи (8 и 3) и 93 етапни победи (77 в ралитата и 16 – в спринта).

Работата по каргото – допълва обясненията си Исаев-старши – върви професионално и точно като за англичани: колата се снима от четирите позиции, правят се кадри от качването и застопоряването, които веднага са „метнати“ на компютър в Лудлоу.

„Е, нали, новата кола е тотално различна – обяснява Ангелов, - та освен колата натоварихме и един палет с чаркове и друг – с 20 стари джанти…“

Разбира се, следва и раздялата, и снимките за спомен: само шефът на техническия екип и рейс-мениджър Игнат Исаев и пилотът Миро Ангелов.

Защото Исаев II, точно по същото това време, работи под пълна пара в Гап за белгийския тим от Лиеж Бернар Мюнстер Аутоспорт и предстоящия старт на рали Монте Карло.

Мегапорт R5 пътува за Лудлоу, през март „ево-то“ идва в БГ

снимка за rallyxpress: личен архив на мегапорт рейсинг
НА ИЗПРОВОДЯК… Игнат Исаев и Миро Ангелов правят последния кадър с шампионската R5, преди фургонът на Моран да тръгне по А3 за Лудлоу.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев