• ...ФАНТАСТИЧЕН ЕВЪНС! ПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ПОБЕДА С ЯРИС-А ОТ ТИМА НА ТОМИ МАКИНЕН ТОЙОТА ГАЗОО РЕЙСИНГ...

  • ...КАЛЕ РОВАНПЕРА ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СИ ШАЙКДАУН В СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ, ПО-БЪРЗ ОТ ДВАМАТА СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ...

  • ...КРАЙ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ В УЕЛС РАЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: "МЕСТОЖИТЕЛСТВОТО" СЕ ВРЪЩА НА СТАРОТО МЯСТО В ДИЙСАЙД...

     

Новините

Помина се Николай Камбуров, един джентълмен на ралитата

Вторник, 18 Февруари 2020 | от Страшо Димов, RallyXpress
Помина се Николай Камбуров, един джентълмен на ралитата

ДЕСЕТ ГОДИНИ след своя несменяем пилот Стоян Колев, след кратко боледуване, на 84-годишна възраст се помина и топ-навигаторът от бившия Централен Автомобилен Клуб на МВР инж. Николай Камбуров (на снимката).

Спортът остана не само без един от своите перфектни техничари и щурман, за който в ралитата нямаше тайни. ЗаНагоре замина един от последните в поколението на истинските джентълмени в автомобилния ни спорт.

Това свое вродено качество, бай Кольо не наруши нито един път, дори и в годините, когато като пенсионер той беше в бокса на своя син Пламен, за да е повече колегиална опора, отколкото само...

12 години по-късно: България пак домакинства на световно

Понеделник, 03 Февруари 2020 | София, RallyXpress
12 години по-късно: България пак домакинства на световно

ДВАНАДЕСЕТ години, след като в Боровец страната ни домакинства на кръг от световните серии по рали, България ще приеме състезание от световна величина. През 2022 г., най-вероятно Пловдив, ще е центъра на годишното световно състезание на историческите автомобили.

Това се разбира както от календара със събитията на ФИВА, публикуван вчера (виж ТУК), така и от информацията, която вицепрезидентът на Комисията по събитията на ФИВА Камен Михайлов (на снимката горе) предостави за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

След кръговете от световния шампионат по мотокрос в клас 250 куб. см. на...

Пет наши екипажа откриват бензиновата 2020 в Румъния

Петък, 31 Януари 2020 | София, RallyXpress
Пет наши екипажа откриват бензиновата 2020 в Румъния

ТОЧНО 51 ДНИ преди първата официална за годината проява - началото на 13 март в Кърджали на оф-роуд феста, пет български екипажа откриват автомобилната година с поредния зимен старт в румънското рали Ковасна.

За съседите комплиментите за авторитета на Ковасна – при това не само от нашите екипажи, които може и да не стартират у дома, но не пропускат това рали – са за бързото развитие през годините.

Тази година националните флагове, които довечера ще се веят на старта са девет (виж копието на стартовия лист по-долу), а заявените 53 екипажа принуждават домакините днес да организират шейкдауна не на...

Мегапорт R5 пътува за Лудлоу, през март „ево-то“ идва в БГ

Вторник, 21 Януари 2020 | София, RallyXpress
Мегапорт R5 пътува за Лудлоу, през март „ево-то“ идва в БГ

ПРИВЕЧЕР ДНЕС едноместният луксозен, боядисан в типичното британско зелено автовоз на Моран Моторхоумс трябва да паркира в халетата на английския тим след 32 часа път и 2743 км по европейската магистрала А3.

Тази вечер едва ли, но вероятно утре сутрин, шампионската Шкода Фабия R5 на Мегапорт, окончателно ще стъпи на Острова, за да стане британска поданичка, обратно на ставащото около Брекзит или Мегзрит.

За това, че двукратния шампион на България Миро Ангелов продава бегачката, RallyXpress писа още на 20 декември 2019 г. (виж ТУК).

За последно, заедно със спечелените от екипажа Ангелов/Гаджев трофеи,...

Пред три институции Мегапорт поставя стар и парлив въпрос

Петък, 17 Януари 2020 | София, RallyXpress
Пред три институции Мегапорт поставя стар и парлив въпрос

ШАМПИОНСКИЯТ отбор в ралитата за последните– Мегапорт Рейсинг вчера е внесъл писмо до четирите основни институции в страната - Министерство на младежта и спорта на, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Изпълнителна агенция Автомобилна администрация и Автомобилна Федерация на България (текста и факсимилето виж по-долу), с искане да получат официална информация за възможностите, които дават действащите в момента нормативи, каква е процедурата, за да регистрираме в Република България новозакупен спортен автомобил.

Ето и пълния текст на изпратените до...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев