• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

Попов/Башкехайов печелят първата си генерална победа

Неделя, 20 Октомври 2019 | Ихтиман, RallyXpress
  • обновена
Попов/Башкехайов печелят първата си генерална победа

ФИНАЛЪТ В РАЛИ СПРИНТА
ЩЕ БЪДЕ НА 16/17 НОЕМВРИ

ПЪРВЕНСТВОТО по рали спринт ще завърши в средата на следващия месец в Бургас, когато ще бъде третото състезание от често променяния календар на тази дисциплина. Сайтът с новините в българския автомобилен спорт научи това от члена на управата на Автомобилна федерация на България (АФБ) Калоян Станчев.

ЕКИПАЖЪТ Даниел Попов и неговият навигатор Ангел Башкехайов (Пежо 208 R2),  спечелиха всяко едно от трите скоростни изпитания в рали спринт Ихтиман днес, с което екипажът записа първата си победа в генерално класиране в досегашната си спортна кариера.

„Това беше най-доброто ми каране, което някога съм правил – обяви Дани Попов. – Вярно е, че карахме някакви си непълни 18 мин (реалното време за двете преминавания на Мухово – общо 30.72 км – бел. ред.). При това за тук [ Ихтиман] решихме в последния момент, след като първо отпадна Шумен, а сезонът се обърка.“

Попов/Башкехайов направиха наистина впечатляваща езда, започвайки с победи на трасето Мухово 1 и 2 и завършвайки състезанието с най-добро време и в 2.2-километровото шоу за публиката по улиците на Ихтиман. По доста оплетения маршрут на трасето, двамата завършиха след 1:48.5 мин.

Само 0.3 сек не достигнаха на шампионите в спринта от 2017 г. Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен С2 R2), за да изместят конкурентите си от върха, а с 0.2 сек зад тях са заемащите второто място в това състезание Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2).

Попов/Башкехайов печелят първата си генерална победа

снимка:rallyxpress
НЕ САМО БЪРЗИ, НО И АТРАКТИВНИ... Даниел Попов и Ангел Башкехайов изпълняват елемент от граския скоростен етап, който екипажът също спечели.


Ако Тодоров и Аврамов имаха повече състезателен опит с новия автомобил, то тогава интригата в състезанието щеше да е далече по-голяма, а разликата между победителите и екипажа на Астра Рейсинг Тим много по-малко.

Спринта в Ихтиман бе особено силен за екипажа на сливналиите Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Пежо 208 R2), завършили на 22.5 сек. от победителите и на по-малко от 3 сек от Тодоров/Аврамов. Отгоре на всичко, още от преди Сърбия Рали насам Станков е със силни болки от дископатия, въпреки които успя да се състезава далече по-бързо от всички очаквания.

Първенци в НС3 – автомобилите с национална хомологация са дебютиращите като екипаж Добрин Борисов/Пламен Иванов (Рено Клио Макси), а в НС4 – Александър Борисов/Христо Вълчев (Опел Корса).

Класиране на първите 6 екипажа в рали-спринт Ихтиман:

1.Даниел Попов/Ангел Башкехайов (JPR, Пежо 208 R2)                17:46.7 мин
2.Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Пежо 208 R2) 18:05.9 мин.
3. Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим, Пежо 208 R2)        18:09.2 мин.
4. Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен С2 R2)   18:36.3 мин.
5. Денис Станчовски/Младен Карчев (Престиж, Пежо 208 R2)      18:59.7 мин.
6. Никола Мишев/Явор Брънков (НМ Тим, Пежо 208 R2)                19:09.5 мин.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев