• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

Попов/Башкехайов започват с победа в първото Мухово

Неделя, 20 Октомври 2019 | Ихтиман, RallyXpress
Попов/Башкехайов започват с победа в първото Мухово

РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО В МРЕЖАТА

РЕЗУЛТАТИТЕ от трите скоростни етапа на първото спринтово състезание в Ихтиман може да седите на живо в мрежата ТУК

2019 BG Rally Timing 244

ЕКИПАЖЪТ на JRT Даниел Попов/Ангел Башкехайов (на снимката, Пежо 208 R2) започнаха с победа първото си участие в спринтовете за този сезон, печелейки скоростният етап Мухово 1 (15.36 км).

„Малко Дани да се разкърши за кондиция“, коментира преди началото неговият бивш навигатор и чичо Дилян Попов, а само час след това Даниел Попов, като начало на „разкършването“, вече беше записал време от 8:52.9 мин на класическото трасе край Ихтиман.

На 12.3 сек. зад екипажа на JRT e друга „ер-двойка“ – тази на екипажа на Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Астра Рейсинг Тим), за които тези 15 км са първи състезателен опит с автомобил от категорията R2.

Попов/Башкехайов започват с победа в първото Мухово

снимка: rallyxpress
КАТО НА ШЕГА… Още от първата скоростна отсечка на рали-спринт Ихтиман, Дани Попов показа, че не смята единствено да се разкърши…


В този смисъл разликата от първата Мухово, която двамата са регистрирали, е напълно обяснима. Следователно не е трудно да се предвиди, че в оставащите 15 км при втория тур на състезанието, а и след това в градския скоростен етап екипажът със сигурност ще свие, но едва ли ще може да заличи.

Дилян Станков/Йордан Йорданов (Булсим) – също с Пежо 208 R2 са трети, на 2.8 сек от Тодоров/Аврамов и водят с далече по голямата преднина от 12.7 сек на шампионите от 2107 г. в спринта Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загоря, Ситроен С2 R2).

Само заралиите и Светлозар Колев (Мегапорт Рейсинг, Рено Клио RS, 7-и) нарушават иначе стройния ред на половин дузината Пежо 208 R, затварян от 8-ото място на смесеният тандем на Астра Рейсинг Екатерина Стратиева/Димитър Спасов – 9:44.2 мин.

Пет секунди и малко ги делят от екипажа Борисов/Иванов (Булсим, Рено Клио Макси), които са първият екипаж от автомобили НС3 – машини с хомологация единствено за националните първенства в България.

От състезанието обаче отпаднаха вече два екипажа – този на Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт Рейсинг, Ситроен DS3 R3 Макс) и на старозагорския клуб – Димитър Гочев/Михаил Боев (Ситроен Саксо).

Първият, след неточна преценка да един ляв завой (преди превала, на около 7км от старта – бел. ред.) Титов/Георгиев излизат от трасето, както и излизане от пътя и мек удар е вероятната причина за отпадането на заралийския екипаж.

2019 IHT Titov SD 001

снимка: rallyxpress
НЕПРЕЦЕНЕН… Левият завой, който се оказва фатален за екипажа Титов/Георгиев е бил достатъчно бавен, за да бъде преминат сигурно и стабилно, но…

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев