• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

65 автомобила за възродената писта София през този уикенд

Сряда, 14 Август 2019 | София, RallyXpress
65 автомобила за възродената писта София през този уикенд

ПРОГРАМАТА ЗА ТОЗИ УИКЕНД

2019 SOF CarMS
:: Събота, 17 август:
8:00-10:10 ч. - Административен преглед в щаба на състезанието на ул. Витиня №2, офиса на Син Карс; 8:00-11:00 ч. - Технически преглед около щаба на състезанието на ул. Витиня №2, офиса на Син Карс. 11:00 ч. – Официално откриване; 11:20 ч. – Първо заседание на спортните комисари; 11:40 ч. – Брифинг с пилотите в щаба на състезанието; 12:30 ч.- Начало на квалификациите.
:: Неделя, 18 август:
9:15 ч – Почетна обиколка на пилотите за представяне пред зрителите; 10:00 ч. – Старт на състезанието; 15:00 ч. – Обявяване на резултатите и награждаване на победителите.

ШЕСТДЕСЕТ и пет автомобила в трите основни серии (Спорт, Туринг и Макси) и трите самостоятелни купи на шампионата (Енеос, Лада и Свободен клас) на затворен маршрут и писта за 2019 г. ще стартират този уикенд на възобновеното след 10 години прекъсване софийско пистово състезание.

:: По-долу виж заявките,
предоставени за сайта от
организаторите на третия
кръг в шампионата за 2019

До 2009 г., в продължение на близо 15 години автомобилните гонки се устройваха под Бояна, но за сегашното възраждане на надпреварата от София Кар Моторспорт е избрано второто трасе – това до стадион Георги Аспарухов.

Макар и в по-различна конфигурация то бе използвано един-единствен път – през 1988 г.

Новата конфигурация на градското трасе, която е определена от АФБ и рейс-директорът на третия кръг от шампионата на затворен маршрут и писта Валентин Бонев, е с дължина от 1620 м. (виж схемата по-долу).

2019 SOF Zayavkite

ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО… Заявките, които са регистрирани при организаторите на Писта София 2019

Според Допълнителния правилник на писта София (виж ТУК, на страницата на АФБ) трите серии (Спорт, Туринг и Макси) ще правят по 20 обиколки на трасето (32.4 км), а пилотите от Купа Лада, Купа Енеос и Клас Свободен – по 15 тура (24.3 км).

65 автомобила за старта е цифра, която в пистовия спот у нас не е била регистрирана поне от две години, но когато става дума за традиция и за старт в София, то всеки един пилот прави и невъзможното, за да се пусне в гонката.

2019 SOF Track

СХЕМАТА на новия вариант на Писта София

Това особено важи за Серия Макси, в която за първи път от 2015 г. в състезанието Писта София, но проведено в Пловдив, се събират 13 автомобила от топ-класата.

Тъкмо в софийската писта при „максималистите“ едновременно ще се появят многократните шампиони Илия Царски (Автоцар) и Пламен Камбуров (Автотранс) – двамата с Мицубиши Лансър Ево 9,а също от името на панагюрския клуб и Боян Марков, също с „ево-деветка“, който не е слагал каската в състезание от 14 септември 2008 г. в домашния старт в Стара Загора.

65 автомобила за възродената писта София през този уикенд

снимка: агенция А+А
НА ВЪРХА НА КОЛОНАТА И ПЪРВИ НА ФИНАЛА… Борис Борисов извежда своето Субару Импреза WRXна правата преди финала под Бояна, за да се запише като последния победител в пистовото състезание в столицата през 2009 г.


Както личи от заявките, за първи път в състезание се очаква да се появи и Боби Григоров с новозакупеното от Гърция Мицубиши Лансър Ево 9.

Общо се предвижда на старта на Макси да застанат 8 „кавалериста“ срещу две Субару (Румен Киров и Симеон Иванов) два бавареца (Явор Карастоянов и Петър Ангелов), страховитата Астра на Васко Въжаров и… една Лада 2107 (Момчил Младенов).

2019 SOF Plakati

снимка: rallyxpress
ПОСЛЕДНИТЕ ПЛАКАТИ ЗА ПОСЛЕДНАТА БОЯНЯ… За старта на Писта София 2009, на възловите кръстовище в столицата бяха монтирани над 1000 плаката, на които бяха отпечатани и лицата на главните действащи гост-актьори за софийската бензинова сцена: Крум Дончев, Димитър Илиев, Ясен Попов и Петър Гьошев.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев