• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Финалът на сезон 20 в Сърбия М. Ангелов срещу Й. Атанасов

Вторник, 29 Септември 2020 | София, RallyXpress
Финалът на сезон 20 в Сърбия М. Ангелов срещу Й. Атанасов

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2020 SER Logo Off
ПОСТИЖЕНИЯТА на участващите в 53-ото издание на Сърбия Рали екипажи, може да следите в секция „резултати“ на официалната страницата на състезанието ТУК. Пълният списък на заявените екипажи може да видитеТУК, а часовият график на финалното за годината състезание, валидно за шампионата на България – ТУК (в допълнителния правилник на ралито).

ВЪВ ВТОРИ пореден сезон на българския рали-шампионат, финалът на първенството ще бъде със Сърбия Рали този уикенд в Врънечка Баня. След два старта в шампионата до момента – ралитата Твърдица-Елена и Стари столици, двукратният шампион в дисциплината за последните две години – Мирослав Ангелов (на снимката, Мегапорт, Шкода Фабия R5 Ево) е лидер в класирането.

Любопитното повторение със сезон 2019 е, че сега титулярът на търновския АСК и водач в общото класиране до момента се изправя в Врънечка Баня срещу действащия вицешампион Йордан Атанасов (АРТ Моторспорт, Мицубиши Лансър Ево 9), от който по неофициалните сметки на RallyXpress изостава с 17.6 т.

Има обаче една основна отлика от миналата година, когато двамата завършиха шампионата и тя е, че фактически Ангелов беше предопределен като шампион още през юли в Твърдица, след като варненецът пропусна участията си след Монбат Рали Сливен 2019 г.

Сега обаче нещата са диаметрално различни, най-малкото, защото сръбското рали е с най-високия коефициент за годината (точките се умножават по 1.6), а авантажът на Ангелов е прекалено малък.

„Направих около 10 км тестове миналата неделя на картинг-пистата на Моторспорт Академията в Твърдица – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Миро Ангелов.

„Като последна част от подготовката за Сърбия трябваше да проверим работата на ъпгрейдвания софтуер, да проверим какво е поведението на „ер-петицата“, след като сменихме горивото, което ще използваме, а и да направя една лека тренировка.“

Друга причина, поради която Ангелов и инженерният екип на Пламен Пунов са предпочели пистата на МСА е, че в някои отношения тя напомня спънатото трасе на първия скоростен етап във Врънечка Баня – Станишини (11.15 км).

:: Кратко любителско видео
от 50 секунди за този тест,
който е бил последен преди
заминаването за Сърбия Рали,
може да бъде видян ТУК 

Финалът на сезон 20 в Сърбия М. Ангелов срещу Й. Атанасов

снимка: петко станчев/rallyxpress
ПОД ПЪЛНА ПАРА… На екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов/Георги Гаджев предстои тежко сръбско рали, в което освен чуждата конкуренция, двамата трябва да се справят и с намиращите се близо до тях в класирането Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов.


КЛАСИРАНЕТО ПРЕДИ СЪРБИЯ РАЛИ

ПРЕЦИЗИРАНОТО след рали Стари столици в Шумен общо класиране (неофициално) в шампионата изглежда така: Мирослав Ангелов/Георги Гаджев – 88.0 т., следвани от Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов – 70.4, Дилян Станков/Йордан Йорданов – 57.0, Денис Станчовски/Явор Брънков – 47.6, Никола Мишев/Янаки Янакиев – 34.2, Георги Василев/Стефан Добрев – 21.0 т., и др.


„Е, за удоволствие на двама фенове – единият от които не само градски, но и колега – Емо Денев-Прокурора, а другият – главният инженер на трите фабрики на Мегапорт в Търново – инж. Валентин Ангелов.

"И с тях - за да им окажа внимание и да им доставя малко удоволствие, завъртях няколко тура" – допълва действащият шампион. –

„С Пламен [Пунов] свършихме наистина добра работа, която ще ни позволява и да имаме анализи в реално време в дните на ралито.“

В същото време сайтът с новините в българския автомобилен спорт, в разговор във Вайбър с варненецът разбра, че то е извън Европа и предстои днес-утре да е във Варна.

„За да мина през София, да взема Ангел [Башкехайов] и да пътуваме към Врънечка Баня.“

Данчо допълва, че междувременно доста възрастният, но и доста добре и прецизно поддържан от екипа на АРТ Моторспорт „кавалерист“, е бил обслужен така, че само „да се товари кервана и да се тръгва“ за Сърбия Рали.

2020 STS Atanasov PS 006

снимка: петко станчев/rallyxpress
И БЕЗ ШЕФА, ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ ЕКИП РАБОТИ ДОБРЕ… Макар водещата фигура на АРТ Моторспорт Йордан Атанасов да е далеч от Варна, той добре знае, че механиците му ще свършат подготовката 100 на 100 професионално за Сърбия.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев