• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Тодоров/Аврамов: първи 20 км тестове на новата за тях 208 R2

Петък, 18 Октомври 2019 | София, RallyXpress
Тодоров/Аврамов: първи 20 км тестове на новата за тях 208 R2

РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО В МРЕЖАТА

РЕЗУЛТАТИТЕ от трите скоростни етапа на първото спринтово състезание в Ихтиман може да седите на живо в мрежата ТУК

2019 BG Rally Timing 244

ЕДИН ДЕН ПРЕДИ началото на описването на скоростния етап Мухово (15.36 км) от рали спринт Ихтиман, екипажът на Астра Рейсинг Кирил Тодоров (на снимката) и регулярният му навигатор в националните първенства Георги Аврамов, доволни потриват ръце.

Причината – задоволството, което и пилот, и навигатор имат, след като край с. Бяла, Твърдишко, екипажът и екипът на Петър Гьошев, който ще ги обслужва технически през този уикенд, са направили първите 20 тестови километри.

„Добре, много добре! Изключително съм доволен от теста – каза късно в петък вечер Киро Тодоров. - Колата е уникална, но имам много работа, за да я подкарам така, както трябва.

„Честно казано - пожелавам на всеки рали пилот, който не е карал кола в клас R, да го направи защото удоволствието направо е неописуемо.“

Тодоров/Аврамов: първи 20 км тестове на новата за тях 208 R2

снимка: личен архив на кирил тодоров
ОНОВА, КОЕТО НАВИГАТОРЪТ ВЕЧЕ ДОБРЕ ЗНАЕ… че „ер-двойката“ е уникален автомобил, в петъчните тестове стана ясно и на пилота – Жоро Аврамов и Кирил Тодоров позират пред брандираната 208 след края на 20-километровия тест.


Двамата с Аврамов започнаха сезона с познатото Рено Клио на Тодоров, след което от Монбат Рали Сливен нататък екипажът за три месеца се раздели.

Едно - заради ангажиментите с работата на пилота, и, второ - заради Клио-то, което нямаше начин да получи обслужване между Сините камъни и Твърдица.

Екипажът на Астра Рейсинг е трети в общото касиране на спринтовия шампионат, заемат второто място в класирането на 2WD и са „самотни лидери“ с точките от половината победа във Видин.

2019 IHT Kiro Tst 002

снимка: личен архив на кирил тодоров
"ЕР-ДВОЙКИТЕ" ВЕЧЕ НАТОВАРЕНИ… Двете платформи с двата Пежо 208 R2 на Астра Рейсинг са готови, за да поеглят към центъра на спринта в Ихтиман.

Интересна завръзка от заявките – две Пежо 106 Рали са с последователни стартови номера: №26 – на абсолютните новобранци Емил Петров/Пламен Татев (незаявен отбор) и №27 - това на Александър Димитров/Александър Спиров (АРА Моторспорт).

По-интересното е, че и в двете коли на дясната седалка са… бивши таймкипъри: Спиров – от работилият преди години екип на Ясен Гешев, а Пламен Танев – една от основните фигури в сегашния отбор на времеизмервачите на Иван Маринов.

Докато двамата Алекс имат солиден опит в ралитата и спринта, а Спиров – и титла като пилот от 2017 г., визитната картичка на Емил Петров я има-я няма три състезания, а навигаторът му – нито един километър като щурман.

2019 IHT HanevPetrov

снимка: личен архив на пламен танев
ГОРДИ И НЕТЪРПЕЛИВИ ЗА ПЪРВИ СТАРТ… Абсолютните новобранци Пламен Танев (вляво) и неговия млад пилот Емил Петров готови за първия спринт с новонашареното Пежо 106.

„Правехме сметка за този общ старт още от началото на годината – коментира Пламен Танев. – но колата не беше готова за рали, имаше удар в Кюстендил, така че едва след ремонта и пълното окомплектоване на ралиджийката сега ще седнем заедно.“

По думите на Танев, тест за двамата ще са опознавателните километри на Мухово, защото преди това, само един път и с помощта на сливенски приятел от гидията на навигаторите, екипажът е правил записки за около километър… време.

:: НА ПЪТ:  И една снимка, получена на пощата на сайта с новините в българския автомобилен спорт: преди полунощ от Шумен потегля бегачката на волейболният екипаж Добрин Борисов/Пламен Иванов, при това керванът с платформата ще бъде воден от бившия шампион в планинските изкачвания Христо Манолов.

2019 IHT DobPlam Car Trave

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев