• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Тихо Стратиев готви проект за участия в… два шампионата

Четвъртък, 28 Ноември 2019 | Варна, RallyXpress
Тихо Стратиев готви проект за участия в… два шампионата

ЗАГРЯВКА: СТАРТОВЕ ОТ
ПЪРВЕСТВОТО ПО РАЛИ
СПРИНТ НА ПОЛЯЦИТЕ?

ВАРНЕНЕЦЪТ все пак споделя една малка част от проекта с Буфие. Тя, разбира се, се отнася единствено до „пистата спорт“ и според която, Стратиев, възнамерява да се пусне в шампионата на Полша в рали спринта с Форд Фиеста Прото (на снимката на Петко Станчев, долу). „При тях започват доста по-рано [първенството] и много вероятно е, преди началото на българското първенство, да участвам в състезания в Полша. Да, може да се каже - в два шампионата, но всичко предстои да бъде детайлизирано до края на декември…“, повдига завесата над намеренията си за 2020 Тихомир Стратиев.

2019 BUL Tiho Strat PS

НАЦИОНАЛНИЯТ шампион в ралитата за 2017 г. Тихомир Стратиев (на снимката) работи по тежък и сложен проект, който при успешен завършек би му позволил през следващата година да участва в два шампионата.

За тези си свои намерения пилотът сам обяви днес пред сайта с новините в българския автомобилен спорт.

„Засега съм се отдал главно на бизнеса и работата за новия туристически сезон“, прави уточнението пилотът на Марина Моторспорт, който във вторник се завърна от най-голямото туристическо изложение във Варшава.

„Полския пазар е голям, перспективен и много важен за нас, така че планирах представянето на веригата Марина Хотелс и участието ни в ТТ-Варшава (названието на изложението – бел. ред.).

„Но и имах и големия шанс, точно в края на уикенда да бъда гост на Гала вечерта на Полската автомобилна федерация.“

Да припомним, че дъгите връзки, които страната и различни отбори от България са имали през годините с популярния в родината си Ричи Стец, от миналата година са част и връзките на Марина Моторспорт с Стец РалиАрт Рент, от който е и автомобила на Стратиев, с който той се състезаваше през 2019 г.

„Нямаше никакъв шанс да пропусна едно толкова престижно, подготвено и направено с вкус тържество, отбелязващо края на сезона: от луксозните покани, през отбраното общество, със стилната вечеря и бара след нея“.

2019 VARSH TuristExibTS 001

снимка: личен архив на тихомир стратиев
БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ НА ТТ-ВАРШАВА… Заради важният и перспективен пазар в туристическия бизнес, страната ни е представена силно по време на варшавското туристическо изложение. Въпрос на чиста случайност, а не… заради връзките на Стратиев с Давид Кварацхелия-Давидоне, щандът на Грузия е точно срещу българските офиси.

„За развитието на автомобила Форд Фиеста Прото, изготвен от компанията на Стец, който карах, за работата по неговото развитие и подготовка, за моето лично развитие като пилот“, прави уточнението Стратиев.

Той не разкрива повече подробности от това, че съвместните намерения на двамата шампиони трябва да бъде завършени до два месеца.

Ясно е обаче, че проектът на Стратиев и Буфие със сигурност ще бъде повече от това, което двамата са планирали между ордьовъра и десерта на полската гала.


„Все пак именно той [Буфие] е пилотът, който работил по строителството на Прото-то от Ричи Стец, няма човек, който би познавал колата по-добре от него, а и предстоящото й холомогиране от ФИА през януари.“


Тихо Стратиев готви проект за участия в… два шампионата

снимка: личен архив на тихомир стратиев
НАЧАЛОТО ШАМПИОНСКО ПАРТНЬОРСТВО… В края на полската Гала за 2019 г., Тихомир Стратиев, отбелязан със специален почетен нагръден знак от домакините, и Брайън Буфие имат не само една чудесна вечер, а и планове за съвместна работа и проект, за който варненецът е готов да говори след два месеца.2019 VARSH s Stez i HolovTS

снимка: личен архив на тихомир стратиев
ЗДРАВА ПОЛСКА ВРЪЗКА… Тихомир Стратиев позира пред официалното пано на полската федерация, заедно с европейския шампион за 1997 г. и победител в рали Албена Кшищоф Холовчик, както и вечният близък на българските екипи Ричи Стец. Впрочем, на Холовчик принадлежи един от рекордите в 50-годишната история на българския кръг от еврошампионата – през 1997 г. той се разписва като пилотът, преминал първи 10 000-ия състезателен километър в надпреварата.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев