• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Станчовски сменя навигатора, завъртат първи 50 км тестове

Понеделник, 27 Януари 2020 | София, RallyXpress
Станчовски сменя навигатора, завъртат първи 50 км тестове

ПИЛОТЪТ на АСК Престиж Денис Станчовски ще има нов навигатор през започващият след два месеца автомобилен сезон 2020 г. Мястото на досегашният партньор на младежа – Младен Карчев, с който Станчовски е от момента, в който започна кариерата си в Моторспорт Академията в Твърдица, ще бъде заето от състезавалият в екипа на Никола Мишев Явор Брънков (на снимката). За предстоящата промяна пилотът обяви пред RallyXpress днес в ранния след обяд. „Така че вчера (неделя, 27 януари) Явор пристигна от Ямбол и направихме първия тест“, допълва Станчовски.

Не е случайно, че новосформираният тандем избира ранното утро на неделята.

Станчовски има традиция, която твърдо спазва вече няколко години – когато прави тестовете, винаги използва варианти от трасетата на емблематичната отсечка Мухово.

„А започнахме рано-рано, защото имахме намерение да стъпим и на влажни пасажи – обяснява Станчовски. – Защото по време на всички километри времето беше предимно слънчево, топло и напълно сухо.“

%снимка1%
Освен сработването си с бъдещия партньор в екипа, Денис прави и проби на гуми с два вида меки смески, както и на два пъти по време на четирите сесии правят промени по настройките на „двеста и осмицата“.

В неделята Станчовски и Брънков навъртат около 50 километра.

„Да, постепенно започваме да се сработваме“ – обяснява Станчовски, като прави уточнението, че двамата планират следващият месец да се съберат за още един-два теста.

Предполага се, че за това екипът на Станчовски отново ще предпочете някои от вариантите на трасето
Мухово.
Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев