• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Спринтът в Ихтиман е заложен като успешен старт още в 2019

Петък, 09 Октомври 2020 | София, RallyXpress
Спринтът в Ихтиман е заложен като успешен старт още в 2019

ВСИЧКО ЗА ВТОРИЯ СТАРТ
В СПРИНТОВИЯ ШАМПИОНАТ

 MG 9048
НА ЛИНКА ТУК можете да свалите всички необходими документи за втория рали-спринт Ихтиман, да намерите часовия график, картите на двете трасета, както и основните правила и регулации за безопасността на публиката.

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА година Ихтиман ще бъде домакин на старт от националното първенство и то на състезание от спринтовата дисциплина, която за 7 поредна година е в листата на националната автомобилна власт. Въпреки усилията през всички тези сезони и намеренията финансово най-изгодният, но и силно атрактивен вариант на ралитата, а спринтът все още е „нестабилен“.

През миналата година, благодарение на настойчивостта на Калоян Станчев, в местната власт в Ихтиман се реши на експеримент и той се оказа печеливш.

Колоната на шампионата ще спре в града за втория си старт от сезона идният уикенд – 17/18 октомври.

Не само защото първенството увисна, останалото единствено с видинския спринт, но и защото в града усетиха колко възможности дава една подобна проява.

Така че година по-късно, състезанието там ще е не само добро продължение, а както сочат информации от града, вероятно и намерението историята на спринта да се пише редовно и от ихтиманчани.

Изглежда напълно логично, след като този рали-спринт се радва на пълната подкрепа от общинското ръководство и, без преувеличение, копира успешната схема на видинчани, чиито традиции в организирането на такова състезание са добре известни.

„Постарали сме се тази година, на базата на направеното през миналата година, да наблегнем особено силно на безопасността на публиката и правилата за сигурност, които трябва да се спазват“ – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на рали-спринта Емил Захариев.

Спринтът в Ихтиман е заложен като успешен старт още в 2019

колаж: rallyxpress
ВСИЧКИ РЕГУЛАЦИИ ЗА СИГУРНОСТ... може да бъдат намерени на едно място в първия специализиран сайт за отделна спортна дисциплина в българския автомобилен спорт.

Още повече, че в един от два от скоростни теста (двете преминавания на 8.77-крометровата Любница – СЕ2 и СЕ4), състезанието ще премине през махала Любница.

Да припомним, че подобна практика състезанието да преминава през пътищата, вътре в населени места, е рядка практика у нас и в спринта е позната единствено на дряновските домакини.

„Разпечатах специално обикновено съобщения, които ще поставя на къщите в махалата още в събота и в неделя – допълва Захариев. – Предстои ни в първия от двата почивни дни да обходим трасето с комисар Георги Митев от пътната полиция в Ихтиман, за да направим схемата на разположение на полицейските служители за уикенда на спринта.“

Графикът на състезанието, пресметнат преди два месеца от организаторите до минута, не само изключва всякакъв вариант на блокиране на подходите и изходите на етапите, както това се случи от „инициативни“ полицаи в шуменското Стари столици, но дори и предвижда и във времето, да има отворени „прозорци“, когато двете отсечки не са състезателни трасето.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев