• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Свиват Росенец за сигурност, Равадиново - заради документ

Събота, 23 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
  • обновена
 RallyXpress

ОТ 2020 С БОНУСИ ЗА СТАРТА
И ФИНАЛА НА РАЛИ СПРИНТА

2019 AFB Last
ОТ ПЪРВА РЪКА днес рано сутринта сайтът с новините в българския автомобилен спорт научи, че от следващия сезон в първенството по рали спринт ще бъдат предвидени и бонус точни. Те ще бъдат присъждани за първия от кръговете, както и за финала. Присъжданият допълнителен актив и начина, по който ще бъдат давани бонусите ще се определи и това вероятно ще бъде поместено в Наредбата за 2020, като идеята е участието на пилотите при старта и края на сезона да бъде стимулирано допълнително. Не е коментирано, дали подобно стимулиране ще има и за шампионата по рали.

ПОВЕЧЕ СИГУРНОСТ за екипажите във финалния спринт от шампионата, чието опознаване на скоростните етапи състезателите правят в момента, е причината трасето на скоростните етапи 1, 2 и 3 да бъде скъсена точно със 700 м.

В първоначалният си вариант, трасето бе дълго 7.75 км. Тази новина посрещна пилотите и навигаторите на информационното табло на Морска гара Бургас рано тази сутрин, преди да започнат рекогносцировката на това трасе и на пътят от Равадиново, на които се карат петте скоростни етапа на финалния спринт.

Точната причина е, че тези последни 700 м. са с много неравности и гърбици, а финалът трите отсечки е там и при висока скорост рисковете автомобилите да излязат с висока скорост на главния път са прекалено големи.


:: Последен час. Малко, след като стана известно за съкращаването на трасето Росенец, стана ясно, че и второто трасе – Равадиново, е било окастрено. От неговите 8.7 км са отрязани 1.8, която част от скоростния етап се оказва, че е част от републиканската пътна мрежа, а за този участък организаторът не е бил предвидил необходимия за състезанието разрешение разрешителен документ. Преместването от 1.6 км започва от стария вариант, където е определен старта.

Така общата дистанция на скоростните етапи се редуцира от 40.65 на 34.95 км.

Ако не беше мрачното небе и преваляващият от време на време дъжд, центъра на рали спринт Бургас е близо до стандартите на най-касовите и посещавани ралита, където за място на щаба избират пристанищата.

Така е в Монте Карло, в Сан Ремо, така е в Австралия и на Корсика. Далеч от техния лукса и пъстрите им багрите, така беше организиран старта на рали България 2017 т. на морската гара във Варна.

%снимка1%

::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО::ИНФОРМБЮРО

» Определена е датата, уточнява се мястото. Годишната церемония за награждаването на шампионите и техните подгласници в първенствата за 2019 г. е определена. Церемонията ще е на 21 декември, от 11:00 ч., като в момента текат преговори за залата, която ще приема гала церемонията.  

» Обсъждат техническите правила на пистовия шампионат. В този момент, в заведението Даляна, което е недалеч от щаба на рали спринт Бургас, върви среща на част от шефовете на АФБ с представители на клубовете от страната, на която се дискутират техническите регулации на първенството на затворен маршрут и писта. RallyXpress ще направи възможното, за да публикува за читателите си повече подробности около дискусиите в Даляна.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев