• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Русенци връщат обратно своя старт в пистовия шампионат

Сряда, 20 Януари 2021 | Русе, RallyXpress
Русенци връщат обратно своя старт в пистовия шампионат

ОЧАКВАНАТА нова дата и допълнение към календара на АФБ за 2021 г., ще го има, научи от първа ръка вчера сайта за новините в българския автомобилен спорт. Обсъжданата под сурдинка в края на 2020 и началото на месеца възможност писта Русе да се завърне в календара на шампионата на затворен маршрут и писта, вече е реалност. „Датите са определени, остава единствено те да бъдат съгласувани с общината в града и също така с федерацията, преди официално това да бъде обявено“, каза за RallyXpress Пламен Панталеев (на снимката), чийто автомобилен клуб Хоби кар, ще е организатор на надпреварата.

По думите на Панталеев, не само отсъствието на състезанието, което в скоростните шампионати има дълга и значима история, но и големия ентусиазъм на по-младото поколение от местни пилоти, започнали усилено говорят и настояват за възстановяването на писта Русе в първенството, търсейки както организационната, така и административна помощ още от есента на миналата година.

Русенската писта е планирана за 20/21 юни и, след като бъде номинирана от АФБ в календара, ще бъде втория за годината старт (шампионатът се увеличава на 6 кръга), след откриването на сезона с Писта Енеос край Пловдив.

Планирано е писта Русе да бъде уикендът, разделящият двете състезания под Сините камъни – между планинско Българка и Сливен Рали.

Така също датата и последователността в шампионатния лист на федерацията, русенската писта ще заеме вторият свободен уикенд, след като автомобилната година 2021 стартира с планинския мемориал в Шумен на 10 април.

Русенската надпревара за последно беше устроена през лятото 2019 г., но след това отпадна от шампионатния календа за 2020 г. по различни административни и организационни причини.

Русенци връщат обратно своя старт в пистовия шампионат

снимка за rallyxpress: асен илиев
ЗА ПОСЛЕДНО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ… Русенското състезание, организирано на традиционното трасе в града, също така традиционно събира многохилядна публика.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев