• ...БЕЗ ОТСЪСТВАЩИ: 30 ЕКИПАЖА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДНО: ТРИДЕСЕТ ЕКИПАЖА СТАРТИРАТ В УТРЕШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА 51-ОТО МЕЖДУНАРОДНО РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

  • ...ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОРОНА-ВИРУСА СПИРАТ ТРИМА ПИЛОТИ ОТ УЧАСТИЕ В 51-ОТО ИЗДАНИЕ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ...

     

Потвърдено: Финал на спринта без публика във Видин на 7/10

Сряда, 28 Октомври 2020 | Видин, RallyXpress
Потвърдено: Финал на спринта без публика във Видин на 7/10

ЖИКО: ДЪРЖИМ НА РАЛИТО, НО И СТРИКНО СПАЗВАМЕ МЕРКИТЕ

2020 VID Jiko DP 003
ДИРЕКТОРЪТ на създаденото преди шест години видинско спринтово състезание – Иван Иванов-Жико (на снимката) е категоричен: „Каквото и да говореха през август, аз бях наясно, че спринта ще го има! На това състезание държим, но в усложнената сега здравна обстановка най-стриктно и безкомпромисно ще спазваме предвидените противоепидемични мерки. По-добре е да има финал без публика, но и да има сигурно и безпроблемно състезание“! каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Жико.

ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО сигурно – финалът на първенството на страната в спринтовия вариант на ралитата ще е на посочените в календара за годината дати – 7/8 ноември, както и няма промяна в домакинството – Община Видин.

Председател на орг.-комитета за шестото издание на рали-спринт Видин е кметът на града Цветан Ценков.

С общото разбиране на общинските власти, които винаги са стояли зад тази надпревара, състезанието не само запазва датите си, но и най-важното, с което винаги Видин е привличал най-силните екипажи в дисциплината – единственият по рода награден фонд от 5000 лв.

За годините от 2014-а насам, Община Видин е раздала точно 30 000 лв. на общо 18 екипажа, заемали в това време първите три места на почетния подиум в града.

Основателят на тази единствена по рода си автомобилна надпревара, която до момента е единствената в спринта с пълна история – Иван Иванов-Жико обаче подчертава, че към чековете за първото, второто и третото място (съответно по 2500-1500-1000 лв. за екипажите – бел. ред.), общият награден фонд, който организаторите допълнително осигуряват е 15 000 лв. за материалните награди.

Потвърдено: Финал на спринта без публика във Видин на 7/10

снимка за rallyxpress: драгомир петров/apix
ОТ ПЛОЩАДА НА ЛЪВОВЕТЕ… зад оградите на военното поделение – така организаторите на ралиспринта във Видин ще допълнят и гарантират стриктното спазване за строгите изисквания на противоепидемични мерки.


„Преди час имах среща със заместник-кмета на града Борислава Борисова (на снимката горе) и всичко бе окончателно решено за спринта“, побърза да обяви пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Жико.

По неговите думи срещата с г-жа Борисова, която е заместник на кмета по хуманитарните въпроси и социалната политика, била колкото кратка, толкова и плодотворна за рали-спринта във Видин.

„Тя [Борисова] може да се смята, че е един от основателите на рали-спринт Вида и, както сама заяви, много добре разбира колко важно е това състезание и за Видин, и за региона. Още повече, че тази година надпреварата е финал, което означава, че шампионите за 2020 г. ще бъдат определяни именно тук.“, допълва Иван Иванов.

ДОМАКИНИТЕ ПРАВЯТ ПЪЛНО ПРЕНАРЕЖДАНЕ ЗАРАДИ „КОРОНАТА“

2017 VID RS Off Total 2ЗАБРАНАТА В ПОСЛЕДНАТА заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов за временни противоепидемични мерки на територията на страната, считано от 29 октомври, с която се разпорежда, че всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчни състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика, наложиха сериозни промени в обичайната схема на ралиспринт Видин. Главният организатор на надпреварата - АСК Жико Моторспорт, ползвае една и съща, рационална форма за състезанието, когато става дума за придружаващите самата надпревара елементи.

А сега това означава, че домакините правят пълно пренареждане на обичайните локации, като всички дейности около състезанието – церемония по откриването, сервизен парк, първа стартова ЧК, както и закриването на надпреварата и награждаването, да бъдат на място, което позволява достъп единствено на състезатели, механици и служебни лица.

По информацията на Иван Иванов, за тази цел е определена оградената територия и двата изхода на бившето гранично поделение във Видин 22 670, намиращо се в непосредствена близост до крепостта Баба Вида.

2020 VID podelenie

снимка: интернет
ЗАРАДИ СИГУРНОСТТА… Цялата колона, сервизният парк и боксове на отборите за шестото издание на ралиспринт Вида ще бъде преместена на територията на бившето военно поделение до крепостта Баба Вида.

:: Познатата от години пищна
церемония по стартирането на
спринта в събота вечер на пл.
Бдинци, ще бъде заменена от
церемониална обиколка по
улиците на града от колоната
на участващите във финала
за сезон 2020 автомобили.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев