• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Планинско Шумен поставено на изчакване, решение на 21 март

Вторник, 10 Март 2020 | Шумен, RallyXpress
Планинско Шумен поставено на изчакване, решение на 21 март

ДАЛИ ЩЕ ИМА или не старт на планинско Шумен ще се разбере след 10 дни…“, това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата и председател на АСК Шумен Аутоспорт Валери Балабанов-Барни (на снимката), след днешната негова и на хора от организацията на надпреварата среща в Община Шумен. „Продължи [срещата] около час, като присъства специално заместник-кметът по сигурността Владо Събев.“, допълва Балабанов. Предложението, което правят хората от кметството е, преди да се вземе окончателното решение, да се изчака до 20-21 март, за де види дали ще има някаква промяна.

Още вчера кметът на града инж. Любомир Христов издаде заповед за превантивните мерки за противопоставяне на COVID-19, с която заповед се отменят всички обществени, културни и масови събития на открито и закрито, включително кинопрожекции, театрални постановки, тренировки на спортните клубове, в които участват деца, провеждането на масови мероприятия с участието на деца и възрастни, в това число и събирания в пенсионерските клубове, а спортните събития също ще се провеждат без публика.

„Ние обаче нямаме „пропуски“ и обособена територия, за да можем да ограничим по някакъв начин достъпа на публика за планинското - подсказва Балабанов очевидното за всички автомобилни състезания. – Но да видим дали и какво може да се промени за това време…“

20200309 ShuTV

колаж: сайт на тв-шумен
СТРОГИ РЕСТРИКЦИЯ ЗА ШУМЕНЦИ… които бяха вписани в заповедта на кмета Любомир Христов като превантивни мерки срещу разпространяването на коронавируса в града.

:: Да припомним, че за автомобилния спорт от вчера е в сила нареждането на председателят на Автомобилна федерация на България (АФБ) Камен Михайлов, с който административен акт се забранява провеждането на състезанията от календара на федерацията за този сезон в присъствието на публика.

По  думите на Барни обаче, хората, който са ангажирани с работата по първото от планинските състезания в шампионата за 2020 г. няма да спират да работят.

„Ние продължаваме с подготовката – обяснява директорът на планинско Шумен. – Работим така, както е предвидено в графика ни за състезанието. Дори от утре започваме и ремонта на трасето.“

Според Балабанов, ако нещата имат положителен развой, времето от евентуалното вземането на решение за провеждането на надпреварата – до стартът ѝ, ще е напълно достатъчно на екипа от Шумен Ауто спорт, за да са готови 100-процентово по програмата.

Планинско Шумен поставено на изчакване, решение на 21 март

снимка: организатори на планинско шумен
ПРЕДСРОЧНО ПОДГОТВЕНИ… Повечето от половината от осигурителните по трасето на планинско Шумен гуми вече са готови, а планираните работи по подготовката няма да бъдат спирани до окончателното решение след 10 дни.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев