• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Пепи Гьошев: „Аз трябва да изляза от… летаргията си!“

Петък, 19 Юли 2019 | Твърдица, RallyXpress
  • обновена
Пепи Гьошев: „Аз трябва да изляза от… летаргията си!“

ПОВЕЧЕ ОТ СЕДЕМ години, след като бяха заедно в перфектното Пежо 207 S2000, с което завършиха втори в Сливен Рали, екипажът на Престиж Петър Гьошев и Димитър Спасов (на снимката) правят впечатляващ връщане на терена на националния шампионат по рали. И пак в Пежо, но вече в новата и добре позната у нас през последните три години „208 R“. Освен задължителното профи опознаване на трасетата на 15-ото издание на твърдишкото рали, днес, на обичайното за Мото Спорт Академия тестово трасе край с. Баня, екипажът направи първия си реален тест с новия за тях автомобил.

„Не, при Митко няма забавяне в диктуването или описването – обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Гьошев. – По-скоро аз трябва да изляза от… летаргията си!“

Летаргия?

Пепи Гьошев: „Аз трябва да изляза от… летаргията си!“

снимка за rallyxpress: личен архив на петър гьошев
ТОЗИ ПОГЛЕД НА ЛЕТАРГИК ЛИ Е… Пилотът е вдигнал бодро палец, за да покаже, че е доволен от тестовете, които прави за първи път с Пежо 208 R2. Нищо не говори за това, че Гьошев смята, че трябва да излиза от летаргия…


„Ами да, след толкова години е напълно нормално… Но съм доволен от теста, защото – ако мога така да се изразя за колата – това е много бърза и сигурна играчка.“

2019 TVA Gioshev Test 002

снимка за rallyxpress: личен архив на петър гьошев
ДЕН ПРЕДИ ДА БЪДЕ БРАНДИРАНА… Пежо-то на екипажа Гьошев/Спасов засега е девствено бяло, преди утре да се сдобие с новата си цветова схема.

Макар колата, както се казва да е под ръка на Пепи Гьошев всеки ден, днес той и Митко за първи път имат възможността да я пробват на затворено трасе и в състезателно темпо.

„Забележително усещане са сигурност и по никакъв начин нямаш усещането и не можеш да кажеш, че това е един автомобил от 2WD – обяснява пилотът – еднакво сигурна е и в бързите, и в бавните завои.“

2019 TVA Gioshev Test 003

снимка за rallyxpress: личен архив на петър гьошев
НЯКОЛКО ПРОМЕНИ ЗА СЪБОТНИЯ ДЕН… Механик от екипа на Престиж прави поредния сетинг на „ер-двойката“, подготвяйки я за съботната премиера на екипажа така, както те смятат, че ще бъде най-полезна.

По думите на Гьошев, екипът добре си е „поиграл“ на тестовото трасе, правейки поредица от промени и различни сетинги на автомобила.

„Мисля, че съм избрал най-подходящите настройки за утрешния ден!“, категоричен е Пепи Гьошев.

Той не крие обаче, че след съботното начало, в неделното продължение на рали Твърдица екипът може и да се насочи към друг тип настройки, които да пасват най-добре на екипажа за неделните 4 скоростни етапа и предвидените в програмата 54 километра, които се хронометрират.

2009 HEB Prestige Team

снимка: цветомир димов/rallyxpress
НЕРАЗДЕЛНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ… Снимка от архива на годишника АС, 2008 г., след отпадането в рали Хеброс. Петър Гьошев и Димитър Спасов, независимо от преждевременното напускане на пловдивското рали, излизат от сервизния парк на надпреварата усмихнати, макар и „на две колела“…

ТЕЖЪК ДЪЖД ПАДА НАД РАЛИТО, В БАЛКАНА ТЕКАТ РЕКИ

2019 TVA Logo OFF Last
ВТОРАТА част от днешното опознаване на трасетата на 15-ото рали Твърдица, за разлика от предобедната тренировка, преминава под силен дъжд. В града вали силно, а както каза човек от щаба на състезанието, „…горе, в Планината, направо си е страшно – текат реки от вода.“ За трета поредна година твърдишкото рали е обилно полято с лятна вода от небето, като миналогодишните церемонии по откриването и закриването, както и голяма част от състезанието минаха изцяло под напоителен летен валеж.

Част от организаторите твърдят, че това положение с нищо няма да промени условията на играта утре – просто ще изсъхне и… толкова.

Впрочем същото се твърдеше и миналото лято, но пороят тогава направи нещата много различни, особено за онези от по-скромните екипажи, които повече разчитаха на метеосправките, отколкото на „мокри“ гуми в бокса.

2019 TVA Dajd New

снимка: rallyxpress
НАГРОЧЕНО И ВАЛИ СИЛНО… Дали оптимизмът на домакините са суха събота и неделя няма да бъдат опровергани както и в предишните две години?

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев