• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

Очакват 16 румънци на старта на планинския кръг в Шумен

Четвъртък, 05 Март 2020 | Шумен, RallyXpress
Очакват 16 румънци на старта на планинския кръг в Шумен

ШЕСТНАДЕСЕТ пилоти от Румъния се очакват за старта на първото състезание от националния шампионат в планинските изкачвания в Шумен на 11/12 април, съобщи днес местният сайт 24Shum. Федерацията на комшиите отвъд Дунава е взела такова решение за шуменския старт и за състезанието в Лясковец, участието в които да се зачита и годишното точкуване за планинските изкачвания в Румъния, това пък научи RallyXpress от свои хора, които са близо до АФБ и организацията на шуменската надпревара.

Така че през април няма да видим единствено дошлият на приятелски начала Портечеану или последния карал на платото румънец – Емил Гинеа, а и още дузина техни колеги.

И тяхното представяне в парка Кьошковете и на Шуменското плато няма да са единствено за цвят и атракция, но и същински бензинов спор. Всеки от участниците, в отделно класиране за националната си надпревара ще получава по 1.5 т. като бонус заради шуменската експедиция.

До момента, но без ангажименти към шампионата си у дома или за нещо повече от атракция в мемориалното състезание за Валери Великов, под Кьошковете за последно през 2015 г. Емил Гинеа кара своето жълто Рено Клио V6 (НС2), но без особен резултат – 17-и в крайното класиране.

2020 SHU Press Publ

колаж: rallyxpress
АКТУАЛНО, НО НЕТОЧНО… Текстът на местният сайт 23shum, който разкрива, че в Шумен ще стартират и румънски пилоти, които ще карат в първия кръг от националния шампионат по... рали (!??!)

„Предложението за такова комшийско участие ми направи по време на семинара на ФИА в Прага миналия месец генералният секретар по спорта на легитимната пред Париж румънска федерация АЧЕ Мариус Стоеан. Дословно: „Аз мога да организирам два автовоза по 8 коли“, като поиска това да е за две близки състезания за гостите – каза тази вечер за RallyXpress Камен Михайлов, президентът на националната ни автомобилна федерация (АФБ). – Но никакви договорки за разменни участия в шампионати и такива неща.

Очакват 16 румънци на старта на планинския кръг в Шумен

снимка за rallyxpress: александър спиров/apix
ПОСЛЕДНИЯТ КАРАЛ КРАЙ КЬОШКОВЕТЕ… Нещо ново, нещо непознато, карано от чужденец – такива бяха надеждите, свързани на десетките фенове край Стъклото за представянето на Гинеа и V6.


„Ако има желаещи българи, които да карат в Румъния, АФБ с удоволствие ще им даде разрешения за такива стартове, но не и като част от първенството ни…“, завършва Михайлов.

И Шумен, и Лясковец са на по 100 км от Русе, възможно най-добрите състезания и дестинации на доста приемлива дистанция. Такива са плановете, до дали те ще се реализират 100 на 100 ще видим при постъпването на заявките.

2020 PlakatShumen V1

снимка за rallyxpress: организатори на планинско шумен
ОЩЕ ЕДИН КОЛЕКТИВЕН ПОГЛЕД Това ще направят утре вечер старейшините от АСК Шумен Аутоспорт, преди да дадат плаката в ръцете на печатарите.

Междувременно сайтът за новините в българския автомобилен спорт публикува работния вариант на плаката за състезанието, направен грамотно и професионално от Сергей Цанков и УебАртс ателие, в който плакат акцентът е изключителен кадър от ездата на Валери Великов и Златан Илиев с шуменския Нисан 240 RS.

Утре вечер, на поредната опертивка на организаторите проектът трябва да мине през последно оглеждане, преди да бъде даден за печат.

Плакатът ще бъде тиражиран в 600 бройки, а между 1000 и 1200 ще бъдат отпечатаните традиционни флаери за планинското състезание в Шумен.
Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев