• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Няма да стартирам, решението на Стоянов нелогичлно: Царски

Неделя, 25 Октомври 2020 | Благоевград, RallyXpress
Няма да стартирам, решението на Стоянов нелогичлно: Царски

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2020 Rally Control
ВРЕМЕНАТА от квалификационните маншове в събота, както и състезателните изкачвания в неделята на последния планински уикенд, можете да следите ТУК

НЯМА ДА СТАРТИРАМ в състезанието днес!“ – категорично заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Илия Царски (на снимката) допълвайки, че екипът събира техниката и ще се прибират в Панагюрище.

Причината за отказа на пилота от старта е неговото несъгласие с решението на спортния директор на финала в Благоевград Георги Стоянов по повод на дисквалификацията на Васко Въжаров.

Както писа вчера вечерта RallyXpress, състезателят на Грийн Фокс Моторспорт бе дисквалифициран за нередовно гориво (виж ТУК), след което, със свое решение спортният директор определи днес да допусне Васко Въжаров до старта, но извън класирането и преди старта на осигуряващите автомобили.

Няма да стартирам, решението на Стоянов нелогичлно: Царски

снимка: rallyxpress
БЪРЗ КАКТО ОБИКНОВЕНО, НО САМО ЗА ЕДНА КВАЛИФИКАЦИЯ… Илия Царски записа силно време в първата сесия в събота, след което времената му рязко се влошиха.


АНГЕЛОВ ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ МАНШ

2020 STS Miro Angel PS 006
ПЪРВИЯТ от трите манша беше спечелен от претендента за титлата и лидер в класирането на планинския шампионат Мирослав Ангелов (Мегапорт Рейсинг, Шкода Фабия R5 Ево, на снимката), записал на финала в Делвино 2:21.885 мин и изпреварил с 1.795 сек действащият шампион от 2019 г. Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9) и с 13.248 сек опонента си в първенството тази година Искрен Веселинов (Дианел, Хонда Сивик)


„Това е неправилно решение и аз няма да участвам в състезанието – обяви пред сайта Царски. – Дойдох, показах добро време, но факта че Въжаров ще кара е напълно неприемлив. Той е дисквалифициран, а не е отпаднал от състезанието…“, като допълва и факта, че горивото на Въжаров е опасно при всеки един случай.

Вчера, след първия манш, времената на Царски видимо се влошиха и, според хора от екипа на Автоцар, причината не е в автомобила, а защото пилотът имал сериозен личен проблем.

Междувременно над трасето вече вали обилно и времената на първите стартирали автомобили „скочиха“ над 3 мин, което се очакваше още вчера, както и това, че съботните квалификации няма да са онова, което днес ще бъдат трите състезателни манша.

„Така вече не мощността на колите, а „здравите гащи“ на пилотите са определящи в надпреварата“, с известно задоволство коментира местният ас Влади Сиврийски, пазейки се на старта от дъжда се под огромен чадър за… трима.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев