• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Мегапорт РТ откриха листата на заявките за спринт Видин

Вторник, 03 Ноември 2020 | Видин, RallyXpress
Мегапорт РТ откриха листата на заявките за спринт Видин

ЛИДЕРИТЕ в клубното първенство на ралиспринта и миналогодишни шампиони в тази категория на надпреварата – отборът на Мегапорт Рейсинг Тим и двата негови екипажа – Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Шкода Фабия R5 Ево) и Емил Денев/Богомил Ненов (Рено Клио RS) са били първите, които са подали своите заявки за финалния шампионатен кръг тази събота и неделя край Дунава. Това обяви днес привечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт основателят на видинското спринтиране и редовен пилот в колоната на домашното състезание Иван Иванов-Жико (на снимката).

Окончателният списък с регистрираните за участие пилоти се очаква да бъде публикуван в сряда късно вечерта – тогава изтича времето за изпращането на заявките, или в четвъртък преди обед,

За Жико и основният видински автомобилен клуб – Жико-Моторспорт, това е домакинството на втори пореден финал на национален шампионат в рамките на три уикенда, след като клубът бе домакин и на последния кръг от първенството в рали-кроса.

„Трети по време е екипажът на Ботевград Петър Йорданов/Любка Йорданова (Хюндай i20 Купе), които пристигнаха с един мейл – допълва Жико. – Но предполагам, че просто това е така, защото Моторспорт Академията на Пепи [Гьошев] обслужва и тях, та затова е така…“

Мегапорт РТ откриха листата на заявките за спринт Видин

графика: организатори на рали-спринт вида
ОБЕДИДЕНАТА СХЕМА на скоростните етапи на ралиспринт Вида.


В момента Мегапорт Рейсинг са начело в класирането с 60 т., следвани на 15 т. от габровския АРА Моторспорт и екипажите на видинските домакини от Жико-Моторспорт, които имат актив от 21 т. след Дряново и Ихтиман.

Да припомним, че миналата година на финала в Бургас „мегапортите“ и видинските екипажи имаха по една победа и 37 т., но заради 3-ото място в Ихтиман (12 т.) срещу 5-ото на Жико-Моторспорт, търновците завършиха като шампиони.

Още след спринта в Ихтиман беше ясно, че Мегапорт няма бъде представен от редовните три тандема – тези два, заедно с другото Рено Клио RS на Оги Герджиков/Николай Китанов.

Причината е, че като съвсем обичайна практика, Герджиков и Китанов карат само в подбрани състезания, като във всички случаи участието им не е фокусирано върху нито един от шампионатите в ралитата, спринта или планинските изкачвания.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев