• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Край за паузата на Дани Попов ще се „разкърши“ в Твърдица

Понеделник, 15 Юли 2019 | София, RallyXpress
Край за паузата на Дани Попов  ще се „разкърши“ в Твърдица

ПИЛОТЪТ на Ясен Попов Рейсинг Даниел Попов (на снимката) ще сложи точка на паузата от девет и половина месеца тази събота, когато с партньора си Ангел Башкехайов ще стартира в рали Твърдица, третото от състезанията в календара на националното първенство за 2019 г. Екипажът не се е събирал в състезателен автомобил от финала на рали-спринт Вида 2018, когато със своя Опел Адам в генералното класиране завършиха 7-и и 3-и в подреждането на клас RC4. „Един страхотен жест от страна на Ненад [Висентич], да ни повери колата си“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Дани Попов.

По-любопитното всъщност е, че Дани Попов ще седне в своята бивша „двеста и осмица“, която бе и първото Пежо от тази категория, появила се в България през 2016 г.

„Да, ще се разкършим след дълга пауза, при това ще го направим с абсолютен дебют“, категоричен е пилотът, който никога не е стартирал в твърдишкото рали.

Участието на българския екипаж в състезанието този уикенд обаче има и втора, но може би значително по-важна задача.

Със същия автомобил Ненад Висентич и Иван Йевтич стартираха в първите две ралита от нашето първенство – България през май и Монбат Рали Сливен миналия месец (съответно 11-и и 13-и в общите класирания), но под Сините камъни двамата бяха принудени да рестартират участието си, след като в първия ден имаха сериозни проблеми със софтуера на Пежо-то.

„Така че не само ще можем да покараме – засега за други платове нямаме и не мога да говоря – но и ще проверим дали всичко с електрониката на автомобила е наред“, допълва Дани Попов.

Край за паузата на Дани Попов  ще се „разкърши“ в Твърдица

снимка за rallyxpress: петко станчев
ТРЕТОТО ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА… Заминалата за Сърбия Пежо 208 R2 на Дани Попов ще направи третия си български уикенд, след като преди около година време получи „жителство“ при съседите.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев