• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Край за паузата на Дани Попов ще се „разкърши“ в Твърдица

Понеделник, 15 Юли 2019 | София, RallyXpress
Край за паузата на Дани Попов  ще се „разкърши“ в Твърдица

ПИЛОТЪТ на Ясен Попов Рейсинг Даниел Попов (на снимката) ще сложи точка на паузата от девет и половина месеца тази събота, когато с партньора си Ангел Башкехайов ще стартира в рали Твърдица, третото от състезанията в календара на националното първенство за 2019 г. Екипажът не се е събирал в състезателен автомобил от финала на рали-спринт Вида 2018, когато със своя Опел Адам в генералното класиране завършиха 7-и и 3-и в подреждането на клас RC4. „Един страхотен жест от страна на Ненад [Висентич], да ни повери колата си“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Дани Попов.

По-любопитното всъщност е, че Дани Попов ще седне в своята бивша „двеста и осмица“, която бе и първото Пежо от тази категория, появила се в България през 2016 г.

„Да, ще се разкършим след дълга пауза, при това ще го направим с абсолютен дебют“, категоричен е пилотът, който никога не е стартирал в твърдишкото рали.

Участието на българския екипаж в състезанието този уикенд обаче има и втора, но може би значително по-важна задача.

Със същия автомобил Ненад Висентич и Иван Йевтич стартираха в първите две ралита от нашето първенство – България през май и Монбат Рали Сливен миналия месец (съответно 11-и и 13-и в общите класирания), но под Сините камъни двамата бяха принудени да рестартират участието си, след като в първия ден имаха сериозни проблеми със софтуера на Пежо-то.

„Така че не само ще можем да покараме – засега за други платове нямаме и не мога да говоря – но и ще проверим дали всичко с електрониката на автомобила е наред“, допълва Дани Попов.

%снимка1%

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев