• ...НЯМА ДА ИМА КУАТРО АВТОМОБИЛИ В СТАРТА НА ВТОРИЯ СПРИНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ КРАЙ ИХТИМАН ТОЗИ УИКЕНД...

  • ... ФИНАЛЪТ НА ПЪРВЕНСТВОТО НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА В БУРГАС С ЕДИН ЛАКЪТ ЛИСТ ОТ ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ...

  • ...ПРОЩАВАНЕТО С АЛЬОША МАРКОВ - УТРЕ ОТ 11:00 Ч. В РИТУАЛНАТА ЗАЛА НА ЦЕНТРАЛНИЯ ГРОБИЩЕН ПАРК НА СОФИЯ...

Керванът за Врънечка Баня намаля с още един БГ-екипаж?

Вторник, 24 Септември 2019 | Сливен, RallyXpress
Керванът за Врънечка Баня намаля с още един БГ-екипаж?

ПИЛОТЪ НА сливенският клуб Булсим Дилян Станков (на снимката), почти 100-процентово ще пропусне сръбското рали, след като вчера и днес ходи по доктори. Причината е, че вчера, излизайки от дома си, за да направи редовната си тренировка с общо-физическа подготовка, пилотът се подхлъзва на плочките и остана върху тях превит дълго време, преди близки да му помогнат да се изправи. „На лявата страна стана, не си чувствах левия крак изобщо“, разказа за RallyXpress сливналията. Последвалата лекарска диагноза – прещипване на нерв.

Вечерта раздвижването и връщането на част от походката (вариант „тирбушон“) на пилота е резултат на обезболяващите инжекции и „закачването“ на Дилян за система с противооточни лекарства.

Както повечето професионални спортисти в миналото (Станков е бивш колоездач –бел. ред.), той предпочита обаче да се довери на сигурен народен лечител, който да намести на проблемната област около гръбначния стълб.

„Не се трае болката, сега чакам Стефан Желязков, който познава такъв чакръкчия и се е възползвал от това, да ме води при него.“

Болките в кръста и прищипването на нервите около гръбначния стълб са едно от честите спортни заболявания на рали-пилотите.

И, както сравняват болките, те най-често ползват сравнението, че „…това е като ужасно силен зъбобол, но по-долу.“

Керванът за Врънечка Баня намаля с още един БГ-екипаж?

снимка за rallyxpress: драгомир петров
САМО ДВА СТАРТА С НОВАТА КОЛА… За старта на домашното Монбат Рали Сливен, а след това и в Твърдица Рали, Дилян Станков се пусна с напълно новата за него „французойка“ Пежо 208 R2, но очевидно не му е съдено да направи трипъл от участия през този сезон.


„Да беше станало преди дни – да се оправя… Но сега всички ме съветват да не тръгвам, защото това може да се повтори в Сърбия…“, допълва Дилян Станков.

Неговата малка надежда е след визитата при чакръкчията, нещата да се оправят.

Рискът от усложнения за Дилян Станков обаче не само ще остане, но и би ескалирал в двудневната езда по силно начупените и доста неравни трасета на Сърбия Рали.

:: В момента екипажът Станков/Йорданов са на второ място в клас RC4 (73.0 т.) и на четвърта позиция в групата 2WD (61.0) преди финалния кръг в първенството.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев