• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

За финала: 24 екипа спорят за останалите 4 вакантни титли

Събота, 07 Ноември 2020 | Видин, RallyXpress
За финала: 24 екипа спорят за останалите 4 вакантни титли

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от четирите скоростни отсечки, както и класирането на екипажите след всяка една от тях и финалното подреждане от последния кръг в шампионата по ралиспринт може да следите ТУК

ЧЕТИРИТЕ останали вакантни титли, заедно с голямата корона за 2020 г., ще бъдат оспорвани от 24-те екипажа, които днес след обед, в отсъствието на зрители зад оградите на Кръстовата казарма във Видин, присъстваха в най-кратката церемония за откриване на състезанието, откакто то бе създадено преди 6 години.

В историята на дисциплината, спринтът във Видин е 19-ото по ред състезание в осем различни града на страната.

В три от шестте си издания до момента, спринта във Видин винаги е отварял сезона, а сега за първи път ще затвори последната страница от този шампионат.

Но друг начин няма и противоепидемичните мерки трябва да се спазват.

Избягването на струпването на публика пък даде една друга възможност – преминаването на колоната от автомобили през града: една дребна компенсация за феновете заради ковид-ограниченията.

За финала: 24 екипа спорят за останалите 4 вакантни титли

снимка: rallyxpress
БЕЗ ПУБЛИКА И С ПРЕДПАЗНИ МАСКИ… Техническата комисия на ралиспринт Вида преглеждаше днес състезателите, изисквайки от тях освен 100-процентова готовност на автомобилите, така и задължителните медицински маски.


Както споделиха повечето от екипажите, днешното опознаване на трасетата и описването на скоростните етапи е било добро, а подавляващият брой от пилоти смятат, че са направили добра записка.

Да припомним, че във Видин ще се определят три напълно нови шампиони в три класа – RC4 (основни претенденти са Денис Станчовски и Антон Титов), RC5 (Красимир Каменов и Петър Йорданов), НС5 (Пламен Георгиев и Дамиен Беал).

В генералното класиране лидер е Мирослав Ангелов, а прекият му конкурент за „голямата“ титла е 19-годишният Денис Станчовски. Пилотът на Мегапорт е с две първи места от Дряново и Ихтиман, в които състезания състезателят на Автоцар Станчовски е втори.

Ако победата в края на утрешния ден е за младежа, ще имаме нов първенец в рали-спринта. Ако, което е по-вероятно, Миро Ангелов спечели видинското надбягване, то новият шампион ще е стар познат.

2020 VID Manolev SK 001

снимка за rallyxpress: пламен георгиев
КОЛЕГИАЛНА НАВИГАТОРСКА ИНСПЕКЦИЯ НА МЯСТО… Ветеранът сред навигаторите Румен Манолов (вляво) проверява как е подготвил своето място колегата му Стефан Казаков (само временно - вдясно), който повече от година не се е мяркал в състезанията от националното първенство.

ИВАН ИВАНОВ-ЖИКО: ОБМИСЛЯМЕ РАДИКАЛНА ПРОМЯНА В ЛОКАЦИЯТА

2017 VID Jiko 001ШЕФЪТ НА МЕСТНИЯ клуб и фактическият създател на ралиспринт Вида Иван Иванов-Жико (на снимката) каза за сайта с новините в български автомобилен спорт, че сериозно се обмисля радикална промяна в локацията на щаба на състезанието. Сега той се намира на партера на Община Вида, но вероятно още от следващата година може да се пренесе до крепостта Баба Вида, където да се използва залата на залата на Епиграфския център.

Цялата обстановка на  крайдунавския парк, заедно с възможностите, които предоставя Кръстата казарма (територията на бившето военно поделение, създават атмосфера, напълно подходяща за едно авторитетно си силно състезание.

„За да сме точни, това го обмисляме от години и Епиграфския център, парка и цялата панорама са идеални – обяснява Жико. – Ако още не сме го направили, то е защото комуникационните възможности да Епиграфския център са доста ограничени до този момент.“

Но Жико е категоричен, че най-рано следващата пробен нещата ще се променят и преместването на щаба от центъра на Видин в района на двете исторически сгради е напълно възможно и също толкова предвидима промяна.

Vida

снимка: интернет
КРАСИВА ОБСТАНОВКА И ИСТОРИЧЕСКИ ДУХ… Паркът около крепостта Баба Вида, както и Епиграфския център във Видин предлагат идеални възможности, щабът на спринта да се премести в красива обстановка, имаща силен исторически дух.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев