• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Дъжд, кал и много фракция в първия ден на опознаване

Четвъртък, 01 Октомври 2020 | Врънечка Баня, RallyXpress
Дъжд, кал и много фракция в първия ден на опознаване

РЕЗУЛТАТИТЕ В МРЕЖАТА

2020 SER Logo Off
ПОСТИЖЕНИЯТА на участващите в 53-ото издание на Сърбия Рали екипажи, може да следите в секция „резултати“ на официалната страницата на състезанието ТУК. Пълният списък на заявените екипажи може да видите ТУК, а часовият график на финалното за годината състезание, валидно за шампионата на България – ТУК (в допълнителния правилник на ралито).

В КРАЯ НА ПЪРВИЯ от двата дни, определени за опознаване и описване на 12-те скоростни етапа на Сърбия Рали, най-краткото определение е: тежък и дълъг ден. Така го определи навигаторът на Мегапорт Рейсинг Георги Гаджев .

Пловдивчанинът дори отбеляза специално, че вчерашните му очаквания са се оказали стопроцентово верни.

„Във високите части, където са разположени специалните [етапи] днес валя дъжд и както предположих, имаше не само влага, но и много кал и фракция, извадени по завоите- казва Гаджев (на снимката)

„Онова, което не можех да предвидя бе, че има извадена още отсега, много фракция за двата етапа, за които споменах - Станишини (11.15 км) и Жупа (8.85 км).

Дъжд, кал и много фракция в първия ден на опознаване

снимка: официален сайт на сърбия рали
ИСТИНСКИ НАВИЯЧИ, ЗА КОИТО Е УДОВОЛСТВИЕ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАШ… Сърбия Рали 2019 г., по трасето е Мирослав Маринов (Лада Самара). Онези от българските пилоти, които не пропускат да стартират в ралито на съседите, винаги са подчертавали вниманието и радостта, с които са посрещани от местните „навиячи“ (от сръбски-запалянковци), непропускащи да аплодират изпълнението на всеки един екипаж .


СРЕД ДОМАКИНИТЕ СЕ ГОВОРИ
И ЗА ЕВЕНТУАЛЕН ШЕЙКДАУН?

ЕДИН УЧАСТЪК от около 1200 м, път който свърза първият за съботата скоростен етап и първата отсечка в неделя, вероятно ще бъде използвана за импровизиран шейкдаун утре. Трасето ще се кара в двете посоки (2.4 км), но за момента това единствено се говори сред домакините и за това няма официален документ на Дирекцията на Сърбия Рали.


„С две думи [метео] условията тук се сменят доста често, така че правихме записките много внимателно, като ползвахме като справки и онези описания на етапите, които имаме от миналата година.

Онова, което явно е разочаровало Гаджев е, че фракцията на завоите е извадена рано-рано, още преди втория ден на рекето и далече преди първото преминаване, особено на двете скоростни, за които навигаторът говори.

Да припомним, че такава беше ситуацията и по време на рали-спринта в Дряново, когато на организаторите се наложи дори по спешност да почистват трасето на първия етап.

Както по-късно се оказа обаче, извадените камъни не са били резултат от „нощни тренировки“, а на локални фенове и „регионални състезатели“.

Същите тези, които всъщност са и… „най-опасната част от колоната“, веднага след официалния финал на всяко едно рали.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев