• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Дракона чукна шейсетачката! Да илядиш, Христо Стоилов!

Вторник, 12 Май 2020 | София, RallyXpress
Дракона чукна шейсетачката! Да илядиш, Христо Стоилов!

ДНЕС, ЗАРАДИ короновирусните ограничения, Христо Стоилов (на снимката), познат повече като Ицо Дракона, ще отбележи началото на седмата десетка в своята биография с най-тесен кръг – с жена си Дора, с двете щерки, двамата зетьове и унуците. Но така трябва в такива трудни и превратни дни, а и когато става дума за 60 години, след която тръгваш към следващата кръгла годишнина. Човек просто да не повярва, че този агресивен, макар и прошарен мустак и все още по рокаджийски развяващите посребрени кичури (сега китарата се вади единствено от дъжд на вятър) са на един почетен кандидат пенсионер.

Е, точно такъв, Стоилов няма как да бъде и след още 40 години!

Няма как да си го представите просто отпуснал се на сянка под асмата на Дракон-а. Много по-реално, а типично по христовски, би била картинката, при която дядо Ицо пак хвърчи някъде по трасето, заобиколен вече от тумба правнуци.

Познавайки добре и характера, и енергичността на Ицо Дракона, знаейки, че никога не го свърта на едно място и само си търси нови предизвикателства, няма да усетите, как тази картина много бързо ще стане реалност при неговото темпо на живот.

За автомобилния спорт пловдивският инженер не е свързан единствено с огромните усилия, които положи, но и продължава да изсипва, първо за да се появи край Калояново, а сега и за да е в прилична спортна кондиция единственото пистово трасе у нас.

Дракона чукна шейсетачката! Да илядиш, Христо Стоилов!

снимка: личен архив на rallyxpress


Стоилов е добре запомнен ралиджия-субарист, ако иначе да е заклет фордаджия, на когото дори и ретро-парка е съставен единствено от модели на Овала.

Ицо е и човекът, заради чийто желания и намерения (често нетърпеливо показвани) за промени в спорта често е възприеман от мнозина по-скоро като хардлайнер. Но това е единствено от онези, които в лицето на майничката винаги са виждали само „този приятел, който в мой’та нужда се познава…“

А който вижда Христо Стоилов само от тази му страна, да знаете – бърка много. Защото за тази майната спотът е много-много повече отколкото останалите откриват зад мустаците и рокаджийската прическа.

Жив и здрав да ни бъдеш, Ицо!
И здрав
’желаейки - да илядиш!

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев