• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

До идния петък ще работят по първия етап на спринт Бургас

Четвъртък, 14 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
До идния петък ще работят по първия етап на спринт Бургас

СТАРТ, ФИНАЛ И ЗАКРИТ ПАРК
– НА ПРИСТАНИЩЕТО В ГРАДА

2019 BUR RS Morska 000
ЦЕНТРАЛНАТА част на Порт Бургас ще е центъра на рали-спринт Бургас, се разбира от Допълнителния правилник за финалното състезание в шампионата и последната страница от календарите през този сезон. Както се казва –малко като ралитата в ала-Монте Карло, малко ала-рали Сан Ремо и повече – ала-Порт Варна. През есента на 2018 г. тази идея на  варненци бе реализирана с чисто нашенското си международно рали България, намерения по откриването, които варненци имаха година преди това.

Както личи от снимката (виж в основния текст), разположението на целия щаб на рали-спринта в модерната сградата на Морска гара Бургас и възможностите сервизния парк да е „на една ръка разстояние“ е – без преувеличение – най-добрата логистика, (изключая дебюта в Самоков през февруари 2014 г.) във всичките досегашни 12 кръга от спринтовото първенство.

НА УЧАСТЪК от около 500 метра на 7-километровото трасе Росенец (то се бяга нари пъти в спринта в Бургас) до идният петък ще има строителни работи, а този участък ще е и нещо като „макадамово“ добавка на иначе целия асфалтов финал на шампионата.

„За опознаването на трасето в събота обаче работата там ще бъде спряна и участъкът ще бъде валиран изцяло“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Стефан Чолаков, който е наблюдател на АФБ за последното от сезона състезание.

Гаранциите за това сливналията е получил на място вчера, когато е била направена последната организационна среща на домакините с полицията, представителите на Община Бургас и техническият ръководител на обекта.

Прокарването на канализация в региона, в който се строи усилено, е причината за тези изкопни работи по трасето.

„Бяха определени точно местата на всеки един от 40-те маршали, отбелязани са позициите на радо-точките по трасетата (дистанцията е между 800 и 1000 м. от радист до радист – бел. ред.), с представителите на Пътна полиция са определени и местата за охрана –допълва Чолаков.

„Няма да крия, че останах особено приятно изненадан от разбирането на полицейските органи, които много бързо разбраха колко важна е позиционирането на полицейските служители, за да бъдат улеснена публиката, която се очаква.“

До идния петък ще работят по първия етап на спринт Бургас

снимка: интернет
КАТО В СЪСТЕЗАНИЕ ОТ НАЙ-ВИСОКА КЛАСА… Морска гара Бургас ще бъде най-модерният щаб на автомобилна надпревара в досегашната кратка история на спринтовите ралита.


Така намеренията, които преди седмица организаторите декларираха, че няма да допуснат дълги природни разходки за феновете до стартовете на двете трасета, от вчера имат вече и допълнителната полицейска гаранция.

„Трасетата са наистина много интересни, динамични и страшно разнообразни.“ Това е мнението, което изказа пред RallyXpress пилот, който вече е правил неофициално описване на скоростните етапи.

За добро или не, но националните регулации не предвиждат ограничения или санкции за онези от състезателите, които много преди старта правят картирането на пътя, за да увличат с ден-два времето за официалното опознаване.

Впрочем подобни „екскурзии“ се правят преди почти всеки един кръг от трите класически шампионата и това се е превърнало в твърда практика.

Въпреки това, както и независимо от липсата на каквито и да е санкции, пилотът е категоричен, че не иска именото му да бъде споменавано в публикацията.

„Ами минахме повече от 400 км, все пак тук никога не сме карали и ни беше любопитно [с навигатора], какви точно са особеностите на трасетата, които бургазлии са планирали.

:: Програмата на рали спринт Бургас (виж ТУК),
за опознаването и описването на 5-те скоростни
отсечки и състезателните 40.65 км са отделени
три часа в събота – от 8:30 до 11:30 ч.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев