• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Новините

57 спринтьори си премерват бързината на трасето Дракон

Понеделник, 29 Юни 2020 | от Стефан Илиев/Мотоклуб
57 спринтьори си премерват бързината на трасето Дракон

НА ЕДИНСТВЕНОТО специализирано спортно трасе край пловдивското село Калояново завърши първият кръг от Купа Дракон. В първия ден бе дисциплината Тайм атак, а неделята бе посветена спринтовите изпитания. Категориите бяха същите – Стрийт, Стрийт тунинг, Модифицирани и Профи. Броят на автомобилите бе по-малък – „само“ 57.

Жегата на „Дракон“ беше страхотна. Над 30 градуса бе температурата на въздуха и над 50 на асфалта на 2048-метровага писта. Заради многото автомобили в отделните категории, те бяха разделени на серии. Например Стрийт бяха 16 пилоти. Модифицирани и Профи пък бяха обединени – 25 коли...

Юли Телийски на секунда от рекорда си на пистата Дракон

Събота, 27 Юни 2020 | от Стефан Илиев, Мотоклуб
Юли Телийски на секунда от рекорда си на пистата Дракон

РЕКОРДЪТ за обиколка на писта Дракон аха-аха да бъде подобрен от Юлиян Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9.  На започналото днес състезание за Купа Дракон шампионът на планинско изкачване за 2018 г. постигна 59.856 сек. Най-доброто постижение на Юли на трасето е 58,876 сек, поставен на 25 април 2019 г.Очевидно след извънредното положение на всички пилоти много им се кара. В първия състезателен ден, когато е дисциплината Тайм атак се събраха 95 участници. Падокът на Дракон се пращеше от автомобили за първи път от месеци насам!
 

Състезателите бяха разпределени в отделни класове – Модифицирани с обем (до 1.4...

Добчо Борисов 15 г. по-късно: в юбилеен старт – с бяло Рено

Вторник, 23 Юни 2020 | Шумен, RallyXpress
Добчо Борисов 15 г. по-късно: в юбилеен старт – с бяло Рено

СКЕПТИЦИТЕ, които не вярват в случайността на съвпаденията, спокойно могат да си направят една бърза консултация с шуменския пилот Добрин Борисов (на снимката), за да се убедят, че в един момент може не само да има две, но и дори три пъти повече.

Добчо, както е познат в гилдията шуменският пилот, води точна статистика на кариерата, която статистика преди този уикенд го кара сам да се убеди в това, че може да има повече от едно стечения на обстоятелствата. „И се започва  с това, че петнайсетицата е водеща в тези случайности“, казва Борисов.

Участието му тази събота и неделя в планинско Шумен...

Камбуров дублира схемата от 2019, ще стартира с Фабия-та

Понеделник, 22 Юни 2020 | София, RallyXpress
Камбуров дублира схемата от 2019, ще стартира с Фабия-та

ПЛАМЕН КАМБУРОВ (на снимката), който завърши миналия сезон като шампион в Категория 3 на скоростните планински изкачвания, ще повтори шуменската схема от миналия април и ще започне защитата на титлата си, използвайки Шкода Фабия R5.

Точно както и през миналата година, автомобилът ще бъде взет под наем от чешкия РексТим в Железни Бор.

„Колата пристига в петък и веднага след това заминаваме за Шумен“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Камбуров, който напусна бургаския Вромос и има нова клубна принадлежност - вече е към Ел-Ви Ауто Рейсинг.

Камбуров не споменава нищо...

Шумен Аутоспорт с официална лична покана до Стефан Стоев

Събота, 20 Юни 2020 | Шумен, фейсбук и RallyXpress
Шумен Аутоспорт с официална лична покана до Стефан Стоев

СВЕТКАВИЧНА реакция на написаните от шампиона в Категория 2 и притежател на рекорда на шуменското трасе от миналата година Стефан Стоев в социалната мрежа фейсбук постове по повод планинското изкачване в Шумен идната събота и неделя.

Sergey Balabanov Господин Стоев, доколкото разбирам написаното от Вас е че имате желание да участвате, но имате пречки, затова като жест Ви отправяме официална покана да се състезавате от името на нашият клуб Шумен Аутоспорт.“

Поканата (факсимилето виж по-долу) е изпратена през фейсбук страницата на сайта с новините в българския автомобилен спорт.

Междувременно от...

«  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  » 
Автобои Неделчев