• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Новините

20 екипажа на старта за първия спринт за сезона

Събота, 29 Август 2020 | Дряново, RallyXpress
20 екипажа на старта за първия спринт за сезона

ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНО заявените участници в рали спринт Дряново, с който тази вечер до градския стадион стартира новия сезон, три отпаднаха преди днешните административна и техническа контроли на състезанието. Така в утрешните 41 км спринтови километра (три преминавания на пътя от града до Царева ливада) ще участват 20 екипажа.

В четиригодишната история на дряновската надпревара, това е най-малкия брой участниците, с два екипажа по-малко, отколкото стартиралите автомобили преди 4 години в първото дряновско спринтиране.

За съжаление на домакините единият тандем е на местният нов клуб НТ Рейсинг,...

Киро Тодоров отпада от старта, волана ще е за шефа на отбора

Вторник, 25 Август 2020 | София, RallyXpress
Киро Тодоров отпада от старта, волана ще е за шефа на отбора

ШАМПИОНЪТ при пилотите он миналото първенство в рали-спринта Кирил Тодоров (на снимката) няма да бъде на старта в Дряново тази събота вечер. За сайта с новините в българския автомобилен спорт това заяви самият пилот тази вечер.

„Вчера вечерта и днес на обяд обсъждахме въпроса с Катя и Жоро, така че това е решението за момента“, заяви пилотът на Астра Рейсинг.

Причината за този предизвикан от обстоятелствата отказ е, че миналата седмица се е върла в София след няколкомесечна командировка в Близкия изток.

„Не съм карал от миналата година, излязъл съм от кондиция, защо да се разхождам по трасето...

Отнемат победата на Заю-Баю, Ал-Бурдин е новият лидер

Неделя, 23 Август 2020 | София, RallyXpress
  • обновена
Отнемат победата на Заю-Баю, Ал-Бурдин е новият лидер

ДВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ технически фаула обърнаха на 180 градуса планинското първенство днес над кюстендилското село Богослов. Последователните отпадания на двамата лидери и потенциални победители във втория стар – Пламен Камбуров не завърши 1-ия манш и не стартира във второто качване, а Любен Каменов на нокти стигна финала в първата сесия, за да се откаже от втората преди самия зелен светофар.

Така огнедишащата Астра на по-известният като Заю-Баю Васко Въжаров (на снимката, Грийн Фокс Мс) записа първата си победа в генерално класиране от скоростното първенство, печелейки и двата неделни манша...

Шампионатът с нова интрига, Камбуров отказва втори манш

Неделя, 23 Август 2020 | Кюстендил, RallyXpress
Шампионатът с нова интрига, Камбуров отказва втори манш

ИНТРИГАТА в планинския шампионат за този сезон ненадейно се съживи днес в самия край на първия от двата състезателни манша на Осогово 2020. Нито предвиждани с голяма вероятност рекорд на трасето, нито втората поредна победа за Пламен Камбуров (на снимката, Ел-Ви Ауто Рейсинг) така и не се реализираха, след като около половината на трасето – между постовете 14 и 15 към Студен кладенец, Фабия-та на пилота изгасна.

Петнадесет минути, след като моторът на чешкия S2000 „умрял“, на което се дължи петото по ред прекъсване в двата дни, Камбуров успял да го рестартира.

„Може да се случи на всеки екип и всеки...

Камбуров с две победи от квалификациите за Осогово

Неделя, 23 Август 2020 | Кюстендил, RallyXpress
Камбуров с две победи от квалификациите за Осогово

ВЧЕРА НЯМАХ такова намерение, но днес може и да опитам да подобря рекорда на Кюстендил – така резюмира класирането си в квалификационните сесии на втория старт от планинското първенство шампионът в категория 3 от миналия сезон Пламен Камбуров (на снимката, Ел-Ви Ауто Рейсинг).

В два от трите манша в събота с чешката Шкода Фабия S2000 той бе най-бърз на 5000-метровото трасе, записвайки срещу името си съответно 2:43.312 и 2:41.465 мин.

След тренировките в събота от рекорда, поставен тук през август 2018 г. от Любен Каменов (Стара Загора, Мицубиши Лансър Ево 8) – 2:35.210 мин, на Камбуров ще се наложи да свали 6.255 сек.

...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  » 
Автобои Неделчев