• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Новините

Скритата страна на шуменския юбилеен старт и рейс-контрола

Понеделник, 14 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Скритата страна на шуменския юбилеен старт и рейс-контрола

АКО ШУМЕНСКОТО рали може да се похвали с емблематична личност в своя юбилей, то без каквито и да е уговорки това е Сави (повече известен като Савко) Панайотов (на снимката), който със своите 34 години стаж като директор на ралито, е неоспоримият доайен измежду всички организатори.

„Но в състезанието реално съм още от преди първия му официален старт като Стари столици през 1970 г.“, заявява шуменецът.

Той си припомня, че преди „столиците“ да стартират със сегашното си заглавие, в през 1968 и 1969 г. в Шумен правят две други ралита, които също са част от националните надпревари.

„Там и започнах първо...

Бурдин и Кръстев остават в играта, машините им са ОКей

Неделя, 06 Септември 2020 | Лясковец, RallyXpress
Бурдин и Кръстев остават в играта, машините им са ОКей

ДВАМА ОТ възловите играчи на третия старт в шампионата на планинските изкачвания – Александровците Бурдин и Кръстев продължават участието си в Раховец-Лясковец, след напрегната, но и успешна нощна работа на механиците.

„Колата е гръм!“, гласи съобщението на Кръстев изпратено в 4:13 ч. на пощата на сайта с новините в българския автомобилен спорт.

Късно снощи от София пристигнаха резервните части, а „халето“ за екипа на ЕлВи Ауто Рейсинг бе площадката пред хотела на Кръстев.

„На старта съм!“, написа съобщение Бурдин, който пък прекара нощта в сервиза си в Исперих, за да смени потрошеният...

Няма да има никакво суетене, посочени боксовете в Раховец

Четвъртък, 03 Септември 2020 | Лясковец, RallyXpress
Няма да има никакво суетене, посочени боксовете в Раховец

НИКАКВО СУЕТЕНЕ няма да има в петък вечер и сутринта в събота, когато заявените за третия кръг от планинския шампионат пилоти пристигнат в Лясковец за квалификациите. Домакините от Етър Рейсинг са направили разпределението им (виж списъка и номерата на боксовете по-долу), при това разпределението е на същата площадка, на която обичайно се разполагат сервизите на състезателите тук.

Преди стартът на Раховец-Лясковец да бъде отменен заради корона-пандемията през юли, съществуваше много голяма вероятност обичайното разположение да бъде променено радикално.

Причината за това беше ремонтът,...

Ел-Ви Ауто и „лисиците“ си искат водачество при екипите

Вторник, 01 Септември 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Ел-Ви Ауто и „лисиците“ си искат водачество при екипите

ПЛАНИНСКОТО състезание тази събота и неделя (трети старт от националния шампионат) ще се окаже троен възел за класирането за годината.

От една страна в генералното класиране на пилотите, за разлика от миналия сезон, за момента няма лидер, който да разчита на комфортна преднина в следата на сезона.

От друга страна класирането при клубовете претърпя сериозно разместване след Осогово 2020 и на върха – изненадващо, но логично след победата на Ал-Бурдин е русенския Дианел Рейсинг (63 т.).

Вероятно по тази причина, а и защото клубната надпревара придобива по някакъв начин ново и особено важно...

20 екипажа на старта за първия спринт за сезона

Събота, 29 Август 2020 | Дряново, RallyXpress
20 екипажа на старта за първия спринт за сезона

ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНО заявените участници в рали спринт Дряново, с който тази вечер до градския стадион стартира новия сезон, три отпаднаха преди днешните административна и техническа контроли на състезанието. Така в утрешните 41 км спринтови километра (три преминавания на пътя от града до Царева ливада) ще участват 20 екипажа.

В четиригодишната история на дряновската надпревара, това е най-малкия брой участниците, с два екипажа по-малко, отколкото стартиралите автомобили преди 4 години в първото дряновско спринтиране.

За съжаление на домакините единият тандем е на местният нов клуб НТ Рейсинг,...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев