• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Новините

Шуменци почетоха най-важни за Старите столици личности

Понеделник, 28 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
  • обновена
Шуменци почетоха най-важни за Старите столици личности

ПОВЕЧЕ ОТ 140 специално отпечатани и надписани поименно комплект грамоти и също толкова плакети, разпратиха днес от шумен с куриерската фирма Еконт домакините на 50-ото юбилейно рали Стари столици. „За всеки един от тези хора, които през този половин век са помагали, радеели са за това състезание! Един малък жест на уважение, защото състезанието никога не се е случвало без всичките тези личности!“, каза късно тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт основният мотор на „столиците“ и председател на АСК Шумен Аутоспорт Валери Балабанов-Барни.

Разбира се най-много от този...

В Зарата: колкото си печелиш, толкова броиш за шампионата

Четвъртък, 24 Септември 2020 | София, RallyXpress
В Зарата: колкото си печелиш, толкова броиш за шампионата

СЪСТЕЗАНИЕТО в Стара Загора тази събота и неделя бележи преполовяването на сезона в шампионата на затворен маршрут за 2020 г. И от планираните за момента 6 състезания, единствено първото – първото (Писта Енеос) и последното (Бургас) носят бонуси в точките за година (всяка по коефициент 1.2 – бел. ред.).

Така че от тази неделя до самия Никулден в Бургас (6 декември – бел. ред.), в общото класиране нито един пилот няма да вземе предимство от бонусите.

С две думи, и в Стара Загора, и в Хасково, и в писта Диамо (на трасето в Серес) ще работи схемата – каквото си спечелиш, такова броиш за шампионата.

Рано утре...

Старозагорци с дълъг лист за третия пистов старт за сезона

Четвъртък, 24 Септември 2020 | Стара Загора, RallyXpress
Старозагорци с дълъг лист за третия пистов старт за сезона

ПЕТДЕСЕТ И ЧЕТИРИ имена са записани за старта на третото състезание от шампионата на затворен маршрут тази събота и неделя в Стара Загора. Това е най-дългият лист от заявки за този сезон и за сетен път показва, че старозагорското трасе и домакинството на заралии в скоростния шампионат винаги се е ценяло особено високо от пилотите.

Според нашия местен съгледвач „на терена“ – Петко П. Петков, който е „болен“ фен на старозагорската надпревара, една от причините за това е, че това е единственото градско трасе в цялото първенство, за което са правени промени на пътния възел за Бургас така, че...

Шумен Аутоспорт с редица от първи представяния у дома

Събота, 19 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Шумен Аутоспорт с редица от първи представяния у дома

ЗА СЪЗДАНЕНИЯ неотдавна нов шуменски тим – АСК Шумен Аутоспорт, днешният старт е не само отбелязване на 50-ото издание на най-старото автомобилно рали в страната, но и преди всичко страшно много работа.

Но също и десет последователни дни, в които възможностите в АСК-то да се импровизира, за да се случат нещата около ралито както трябва, са били докарани до предел.

„Никога в Старите [столици] не се е импровизирало така и за толкова много неща, след помощта от общината тази година беше… толкова малка“, казва един от организаторите, дължейки името му да не бъде споменавано.

Готвейки се за старта...

Навигатор брои 555 завоя до финала на старите ни столици

Четвъртък, 17 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Навигатор брои 555 завоя до финала на старите ни столици

ЗА ШУМЕНСКИЯ навигатор Здравко Здравков, съботният старт на рали Стари столици е десетото участие у дома. Както се казва – първия от юбилеите за състезателя. Като човек, който перфектно познава трасетата на етапите около града, но също и двете новозавърнали се стари отсечки – Преслав и Върбица, сайтът с новините в българския автомобилен спорт реши да го използва като своеобразен гид. Един ко-пилот (Здравков, на снимката), гледаш на „столиците“ от дясната седалка и водещ своя дългогодишен партньор в екипа Мартин Сурилов.

„Да направим уточнението, че тези 555 завоя са по моите записки – казва...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев