• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Новините

Станчовски сменя навигатора, завъртат първи 50 км тестове

Понеделник, 27 Януари 2020 | София, RallyXpress
Станчовски сменя навигатора, завъртат първи 50 км тестове

ПИЛОТЪТ на АСК Престиж Денис Станчовски ще има нов навигатор през започващият след два месеца автомобилен сезон 2020 г. Мястото на досегашният партньор на младежа – Младен Карчев, с който Станчовски е от момента, в който започна кариерата си в Моторспорт Академията в Твърдица, ще бъде заето от състезавалият в екипа на Никола Мишев Явор Брънков (на снимката). За предстоящата промяна пилотът обяви пред RallyXpress днес в ранния след обяд. „Така че вчера (неделя, 27 януари) Явор пристигна от Ямбол и направихме първия тест“, допълва Станчовски.

Не е случайно, че новосформираният тандем избира ранното...

Купа Енеос: нов формат в сезон 2020, много повече километри

Понеделник, 16 Декември 2019 | Калояново, RallyXpress
Купа Енеос: нов формат в сезон 2020, много повече километри

СЕЗОН 2020 ще претърпи радикална промяна във формата на пловдивската Енеос Рейсинг Академи и третият сезон на едноименната Купа. Това стана ясно по време на финалното състезание за годината на трасето край Калояново, в което, отделно от програмата Дракон Кристмас Компетишън, пилотите на този шампионат направиха отделна своя гонка.

„Ами момчетата имаха да карат още километри тази година, след като отпадна старта на Серес и сега това си беше нещо като компенсацията за пропуснатото“, коментира пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Димитър Акабалиев, техническото гуро на...

Тихо Стратиев готви проект за участия в… два шампионата

Четвъртък, 28 Ноември 2019 | Варна, RallyXpress
Тихо Стратиев готви проект за участия в… два шампионата

НАЦИОНАЛНИЯТ шампион в ралитата за 2017 г. Тихомир Стратиев (на снимката) работи по тежък и сложен проект, който при успешен завършек би му позволил през следващата година да участва в два шампионата.

За тези си свои намерения пилотът сам обяви днес пред сайта с новините в българския автомобилен спорт.

„Засега съм се отдал главно на бизнеса и работата за новия туристически сезон“, прави уточнението пилотът на Марина Моторспорт, който във вторник се завърна от най-голямото туристическо изложение във Варшава.

„Полския пазар е голям, перспективен и много важен за нас, така че планирах...

Йорданови пробват на мокро, сравняват Бургас със Сърбия

Събота, 23 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
Йорданови пробват на мокро, сравняват Бургас със Сърбия

ДА СИ ПРИЗНАЯ честно винаги съм смятал, че най-хлъзгавите отсечки са на сръбските ралита – категорично определи последните 1500 м. от Равадиново бившият навигатор на Крум Дончев и сегашен претендент за призово място в RC5 Петър Йорданов. Но семейство Йорданови твърдо спазва графика за съботните тренировки и днес Пепи и Любка не направиха пропуск. „Трябваше да врътна малко с колата, защото нямам представа как се държи на мокро – обясни за RallyXpress краткото каране, което екипажът и екипа на Пепи Гьошев направиха непосредствено преди официалното откриване на рали спринт Бургас.

„Не, не, в никакъв...

Свиват Росенец за сигурност, Равадиново - заради документ

Събота, 23 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
  • обновена
 RallyXpress

ПОВЕЧЕ СИГУРНОСТ за екипажите във финалния спринт от шампионата, чието опознаване на скоростните етапи състезателите правят в момента, е причината трасето на скоростните етапи 1, 2 и 3 да бъде скъсена точно със 700 м.

В първоначалният си вариант, трасето бе дълго 7.75 км. Тази новина посрещна пилотите и навигаторите на информационното табло на Морска гара Бургас рано тази сутрин, преди да започнат рекогносцировката на това трасе и на пътят от Равадиново, на които се карат петте скоростни етапа на финалния спринт.

Точната причина е, че тези последни 700 м. са с много неравности и гърбици, а финалът...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев