• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Новините

Планинско Шумен поставено на изчакване, решение на 21 март

Вторник, 10 Март 2020 | Шумен, RallyXpress
Планинско Шумен поставено на изчакване, решение на 21 март

ДАЛИ ЩЕ ИМА или не старт на планинско Шумен ще се разбере след 10 дни…“, това каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата и председател на АСК Шумен Аутоспорт Валери Балабанов-Барни (на снимката), след днешната негова и на хора от организацията на надпреварата среща в Община Шумен. „Продължи [срещата] около час, като присъства специално заместник-кметът по сигурността Владо Събев.“, допълва Балабанов. Предложението, което правят хората от кметството е, преди да се вземе окончателното решение, да се изчака до 20-21 март, за де види дали ще има някаква...

За три седмици шуменци ще трябва „извъртят“ 1100 гуми

Събота, 07 Март 2020 | София, RallyXpress
За три седмици шуменци ще трябва „извъртят“ 1100 гуми

ТОЗИ И СЛЕДВАЩИТЕ два уикенда, до старта на  първото от планинските състезания в сезон 2020 – планинското в Шумен (11/12 април), освен всичко останало по подготовката, на за организаторите ще се наложи да бъдат посветени на обезопасяващите състезателното трасето гуми.

„Малко повече, отколкото се товарят един тир – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Валери Балабанов-Барни (на снимката). – Трябва да се вържат около 1100 гуми, които на в колонки по 2, 3 и 4.“

Тези около 600 защитни „тапицерии“, с каквито от години у нас импровизирано се допълва сигурността на трасетата в скоростния...

Очакват 16 румънци на старта на планинския кръг в Шумен

Четвъртък, 05 Март 2020 | Шумен, RallyXpress
Очакват 16 румънци на старта на планинския кръг в Шумен

ШЕСТНАДЕСЕТ пилоти от Румъния се очакват за старта на първото състезание от националния шампионат в планинските изкачвания в Шумен на 11/12 април, съобщи днес местният сайт 24Shum. Федерацията на комшиите отвъд Дунава е взела такова решение за шуменския старт и за състезанието в Лясковец, участието в които да се зачита и годишното точкуване за планинските изкачвания в Румъния, това пък научи RallyXpress от свои хора, които са близо до АФБ и организацията на шуменската надпревара.

Така че през април няма да видим единствено дошлият на приятелски начала Портечеану или последния карал на платото...

Всички доволни от двата дни на семинар за авто-кроса ’20

Неделя, 23 Февруари 2020 | Троян, RallyXpress
Всички доволни от двата дни на семинар за авто-кроса ’20

ПРЕДИ ДЕН в хотел Троян Плаза завърши своята работата предсезонния семинар за дисциплината авто-крос, среща, която е целяла да запознае в детайли и да разясни на участващите автомобилни спортни кубове в секция от бензиновите спортове регулациите на новата спортна наредба. В двудневната работна среща на клубовете – всяка от двете „сесии“ от по около 4 работни часа – е била организирана от Автомобилна федерация на България (АФБ) и е един от поредицата работни митинга в комисиите останалите дисциплини, проведени до момента.

В срещата на клубовете в хотел Троян Плаза са взели участие...

Два наши екипажа в десетката и победа за пловдивския 4G екип

Неделя, 02 Февруари 2020 | София, RallyXpress
  • обновена
Два наши екипажа в десетката и победа за пловдивския 4G екип

АКО СЕ ТЕГЛИ чертата под завършилото след обед пролетно  румънско Ковасна Рали, първо българското участие за сезон 2020 г. може да бъде оценено като достатъчно успешно.

Два екипажа – Георги Янков/Цветан Балджиев (Мицубиши Лансър Ево 9) и Георги Гераджиев-мл./Георги Гаджев (Форд Фиеста ST, на снимката горе) са в десетката – съответно 8-и и 9-и, а отделно пловдивския 4G екипаж печели победа в клас 7.

Призовите места се продължават от 2-ото място в клас 5 на Огнян Герджиков/Николай Китанов (Рено Клио RS), както и третото място на Янков/Балджиев в клас 11.

Представянето задължително трябва да се приема за...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев