• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Новините

Ефект на Доминото: Спринтът Видин отложен за 7 ноември

Сряда, 08 Юли 2020 | Видин, RallyXpress
Ефект на Доминото: Спринтът Видин отложен за 7 ноември

РАЛИСПРИНТ Вида се оказа първата жертва от последиците от първата вълна на COVID-19 и тези последствия са причината за отлагането на първоначалната дата – 1 август, на която трябваше да стартира трикръговия шампионат на тази дисциплина. „Вчера се е събирал организационния комитет и е решено да се пренесат датите за 7/8 ноември“, каза по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт основният двигател в устройването на състезанието Иван-Иванов-Жико.

Умуването около новите дати е било кратко, защото единствено първият уикенд на последния месец от годината е единственият, в който...

Увеличават с 48 часа времето за заявки в Раховец-Лясковец

Вторник, 07 Юли 2020 | Велико Търново, RallyXpress
  • обновена
Увеличават с 48 часа времето за заявки в Раховец-Лясковец

ОТ ДНЕС сутринта, със свой Бюлетин №1, дирекцията на втория старт от първенството в планинските изкачвания – Раховец-Лясковец-(факсимилето виж по-долу), увеличава срокът за подаване на заявки с допълнителни 48 часа.

Бюлетинът на СККА Етър рейсинг е качен и на официалния портал на АФБ (виж ТУК), поместен е в информационната секция, съдържаща документите за втория кръг от скоростния шампионат в планинските изкачвания, което е тази събота и неделя.

В бюлетинът се казва следното:

„Поради така създалото се възприятие сред пилотите и клубовете след планинско изкачване Шумен 2020, а именно, че...

От първи опит тимът ЕлВи Ауто слага прецедент отпреди 2 год.

Сряда, 01 Юли 2020 | София, RallyXpress
От първи опит тимът ЕлВи Ауто слага прецедент отпреди 2 год.

САМО НА ДВА ПЪТИ през последните 30 години новосъздадени отбори в първенството по скоростни планински изкачвания са успявали още с първото си участия за сезона и за шампионата, да спечелят първото място в тимовата надпревара.

И в двата случая става дума за шуменското състезание, а последната появила се състезателна формация – панагюрския ЕлВи Ауто Рейсинг, го направи миналата неделя под Кьошковете в Шумен.

На практика обаче екипът на Лъчезар Воденичаров повтори прецедент, който бе записан в същото това състезание две години по-рано от Грийн Фокс Моторспорт, спечелили отборната надпревара...

57 спринтьори си премерват бързината на трасето Дракон

Понеделник, 29 Юни 2020 | от Стефан Илиев/Мотоклуб
57 спринтьори си премерват бързината на трасето Дракон

НА ЕДИНСТВЕНОТО специализирано спортно трасе край пловдивското село Калояново завърши първият кръг от Купа Дракон. В първия ден бе дисциплината Тайм атак, а неделята бе посветена спринтовите изпитания. Категориите бяха същите – Стрийт, Стрийт тунинг, Модифицирани и Профи. Броят на автомобилите бе по-малък – „само“ 57.

Жегата на „Дракон“ беше страхотна. Над 30 градуса бе температурата на въздуха и над 50 на асфалта на 2048-метровага писта. Заради многото автомобили в отделните категории, те бяха разделени на серии. Например Стрийт бяха 16 пилоти. Модифицирани и Профи пък бяха обединени – 25 коли...

Юли Телийски на секунда от рекорда си на пистата Дракон

Събота, 27 Юни 2020 | от Стефан Илиев, Мотоклуб
Юли Телийски на секунда от рекорда си на пистата Дракон

РЕКОРДЪТ за обиколка на писта Дракон аха-аха да бъде подобрен от Юлиян Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9.  На започналото днес състезание за Купа Дракон шампионът на планинско изкачване за 2018 г. постигна 59.856 сек. Най-доброто постижение на Юли на трасето е 58,876 сек, поставен на 25 април 2019 г.Очевидно след извънредното положение на всички пилоти много им се кара. В първия състезателен ден, когато е дисциплината Тайм атак се събраха 95 участници. Падокът на Дракон се пращеше от автомобили за първи път от месеци насам!
 

Състезателите бяха разпределени в отделни класове – Модифицирани с обем (до 1.4...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев