• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Анализи и коментари

ПИСТАТАТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЧУПИ ЗРИТЕЛСКИ РЕКОРД ОТ ТРИ ГОДИНИ

Сряда, 04 Май 2011 |
 RallyXpress

ПЪРВОТО от пистовите състезания за този шампионат счупи зрителският рекорд пред последните три години. След като старозагорското трасе държеше палмата на първенството в продължение на четири последователни сезона с по 35-37 000 зрители, едва миналата неделя интересът на хората се доближи до рекордните посещения.

Във Велико Търново 2650-метровото трасе побра само в неделя между 25 и 27 000 души. Отделно в съботните квалификации други 5-6000 души бяха край трасето.

Приблизителната оценка показва, че това е бройката на зрителите по време на повечето пистови състезания през миналата година.

Далеч назад е...

ПРЕДСТАВИХА НОВИЯ ТИМ НА ШАМПИОНСКИЯ ЕКИПАЖ ДОНЧЕВ/ЙОРДАНОВ

Сряда, 27 Април 2011 |
ПРЕДСТАВИХА НОВИЯ ТИМ НА ШАМПИОНСКИЯ ЕКИПАЖ ДОНЧЕВ/ЙОРДАНОВ

ОТ ДНЕС официално отборът, за който ще карат националните шампиони Крум Дончев и Петър Йорданов ще носи името Глобул Рали Тим. Новият отбор, оцветен преобладаващо в зелено, какъвто е цвета на телекома бе представен официално на церемония в софийския хотел Хилтън.

Това е четвъртата година, в която софийския Дончев спорт и Глобул имат успешно партньорство както в спорта, така и в социалните програми, но от началото на този рали-шампионат, фирмата става основен спонсор за екипажа. Контрактът е във вариант сезон плюс опция за продължаване и през 2012 година.
Представянето на новото обединение бе...

ЧЕТИРИМА УМУВАТ КАКЪВ ФОРМАТ ДА ИМА БЪДЕЩИЯ ПИСТОВ ШАМПИОНАТ

Вторник, 07 Декември 2010 |
ЧЕТИРИМА УМУВАТ КАКЪВ ФОРМАТ ДА ИМА БЪДЕЩИЯ ПИСТОВ ШАМПИОНАТ

ЧЕТИРИМА експерти в автомобилния спорт ще трябва да решат до 21 декември какъв ще бъде форматът на бъдещето пистово първенство. Както писа сайтът за новините в българския автомобилен спорт преди шест дни, на последното си заседание УС на БФАС определи спортните правила и календарите за основните шампионати догодина.

Повечето от научените предварително обсъждани пунктове от управителния съвет, са били приети. Но въпросът около формата на пистовия шампионат е останал нерешен.

Какви да бъдат класовете и групите в този скоростен шампионат догодина, ще трябва да решат заместник-председателят...

МИНА УЖАСЕН ШАМПИОНАТ, ЗАДАВА СЕ НОВ, НАПЪЛНО НЕПРЕДСКАЗУЕМ

Петък, 26 Март 2010 |
МИНА УЖАСЕН ШАМПИОНАТ, ЗАДАВА СЕ НОВ, НАПЪЛНО НЕПРЕДСКАЗУЕМ

УТРЕШНИТЕ квалификации за първият от 8 старта в календара на националната автомобилна федерация поставят началото на тежък и трудно предвидим пистов шампионат. Подобно прогноза не е свързана само с лошият икономически климат. Като цяло този шампионат винаги е имал най-много публика, но и е бил с най-много проблеми преди, по време и след неговия финал. 

Справка с публикациите в печатните медии през изминалото първенство показва, че нашироко е отразена цялата поредица от скандали в т. нар. писта. И само едва около 20 на сто от материалите са за същинския спорт.

„Ако можех, бих закрил това...

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА 29 Т. ОПРЕДЕЛЯТ ПОСЛЕДНИЯ ПИСТОВ ШАМПИОН

Четвъртък, 22 Октомври 2009 |
РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА 29 Т. ОПРЕДЕЛЯТ ПОСЛЕДНИЯ ПИСТОВ ШАМПИОН

ТРИМА от общо четиримата шампиони в генералното класиране на пистовият шампионат станаха известни между София и Калояново. От събота в Бургас започва битката за разпределението на последните 29 точки, които трябва да определят и последният за годината първенец – този в обединената група А и N над 1600 куб. см.

В зависимост от различните варианти на това кой от четирима претенденти какво ще вземе от този актив, ще зависи и кой измежду тях ще триумфира в Бургас. Кръг преди финала разликите са толкова малки, че възможните варианти са много повече от четири.

Допълнително сметките се усложняват,...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев