• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Писта

Фаворитите логично взеха своето на пистата Стара Загора

Неделя, 27 Септември 2020 | от Асен Стоянов, Стара Загора
Фаворитите логично взеха своето на пистата Стара Загора

ПИЛОТИТЕ, които предварително бяха сочени за фаворити за победите в отделните серии и класове от първенството на затворен маршрут, като цяло, взеха своето на трасето в Стара Загора. Това можем да обобщим след края на 3-ия кръг от шампионата.
 

За разлика от вчера, когато квалификациите преминаха при променливо и сравнително хладно време, днес слънцето напече още от сутринта и за състезанията си стана доста топло с температура от над 25 градуса.

При „Максималистите” шампионът за последните 3 години Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10) записа 3-а победа от началото на сезона. Тя обаче не...

В Зарата: колкото си печелиш, толкова броиш за шампионата

Четвъртък, 24 Септември 2020 | София, RallyXpress
В Зарата: колкото си печелиш, толкова броиш за шампионата

СЪСТЕЗАНИЕТО в Стара Загора тази събота и неделя бележи преполовяването на сезона в шампионата на затворен маршрут за 2020 г. И от планираните за момента 6 състезания, единствено първото – първото (Писта Енеос) и последното (Бургас) носят бонуси в точките за година (всяка по коефициент 1.2 – бел. ред.).

Така че от тази неделя до самия Никулден в Бургас (6 декември – бел. ред.), в общото класиране нито един пилот няма да вземе предимство от бонусите.

С две думи, и в Стара Загора, и в Хасково, и в писта Диамо (на трасето в Серес) ще работи схемата – каквото си спечелиш, такова броиш за шампионата.

Рано утре...

Старозагорци с дълъг лист за третия пистов старт за сезона

Четвъртък, 24 Септември 2020 | Стара Загора, RallyXpress
Старозагорци с дълъг лист за третия пистов старт за сезона

ПЕТДЕСЕТ И ЧЕТИРИ имена са записани за старта на третото състезание от шампионата на затворен маршрут тази събота и неделя в Стара Загора. Това е най-дългият лист от заявки за този сезон и за сетен път показва, че старозагорското трасе и домакинството на заралии в скоростния шампионат винаги се е ценяло особено високо от пилотите.

Според нашия местен съгледвач „на терена“ – Петко П. Петков, който е „болен“ фен на старозагорската надпревара, една от причините за това е, че това е единственото градско трасе в цялото първенство, за което са правени промени на пътния възел за Бургас така, че...

Шумен Аутоспорт с редица от първи представяния у дома

Събота, 19 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Шумен Аутоспорт с редица от първи представяния у дома

ЗА СЪЗДАНЕНИЯ неотдавна нов шуменски тим – АСК Шумен Аутоспорт, днешният старт е не само отбелязване на 50-ото издание на най-старото автомобилно рали в страната, но и преди всичко страшно много работа.

Но също и десет последователни дни, в които възможностите в АСК-то да се импровизира, за да се случат нещата около ралито както трябва, са били докарани до предел.

„Никога в Старите [столици] не се е импровизирало така и за толкова много неща, след помощта от общината тази година беше… толкова малка“, казва един от организаторите, дължейки името му да не бъде споменавано.

Готвейки се за старта...

Навигатор брои 555 завоя до финала на старите ни столици

Четвъртък, 17 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Навигатор брои 555 завоя до финала на старите ни столици

ЗА ШУМЕНСКИЯ навигатор Здравко Здравков, съботният старт на рали Стари столици е десетото участие у дома. Както се казва – първия от юбилеите за състезателя. Като човек, който перфектно познава трасетата на етапите около града, но също и двете новозавърнали се стари отсечки – Преслав и Върбица, сайтът с новините в българския автомобилен спорт реши да го използва като своеобразен гид. Един ко-пилот (Здравков, на снимката), гледаш на „столиците“ от дясната седалка и водещ своя дългогодишен партньор в екипа Мартин Сурилов.

„Да направим уточнението, че тези 555 завоя са по моите записки – казва...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев