• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Писта

Купа Енеос: нов формат в сезон 2020, много повече километри

Понеделник, 16 Декември 2019 | Калояново, RallyXpress
Купа Енеос: нов формат в сезон 2020, много повече километри

СЕЗОН 2020 ще претърпи радикална промяна във формата на пловдивската Енеос Рейсинг Академи и третият сезон на едноименната Купа. Това стана ясно по време на финалното състезание за годината на трасето край Калояново, в което, отделно от програмата Дракон Кристмас Компетишън, пилотите на този шампионат направиха отделна своя гонка.

„Ами момчетата имаха да карат още километри тази година, след като отпадна старта на Серес и сега това си беше нещо като компенсацията за пропуснатото“, коментира пред сайта с новините в българския автомобилен спорт Димитър Акабалиев, техническото гуро на...

Тихо Стратиев готви проект за участия в… два шампионата

Четвъртък, 28 Ноември 2019 | Варна, RallyXpress
Тихо Стратиев готви проект за участия в… два шампионата

НАЦИОНАЛНИЯТ шампион в ралитата за 2017 г. Тихомир Стратиев (на снимката) работи по тежък и сложен проект, който при успешен завършек би му позволил през следващата година да участва в два шампионата.

За тези си свои намерения пилотът сам обяви днес пред сайта с новините в българския автомобилен спорт.

„Засега съм се отдал главно на бизнеса и работата за новия туристически сезон“, прави уточнението пилотът на Марина Моторспорт, който във вторник се завърна от най-голямото туристическо изложение във Варшава.

„Полския пазар е голям, перспективен и много важен за нас, така че планирах...

Йорданови пробват на мокро, сравняват Бургас със Сърбия

Събота, 23 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
Йорданови пробват на мокро, сравняват Бургас със Сърбия

ДА СИ ПРИЗНАЯ честно винаги съм смятал, че най-хлъзгавите отсечки са на сръбските ралита – категорично определи последните 1500 м. от Равадиново бившият навигатор на Крум Дончев и сегашен претендент за призово място в RC5 Петър Йорданов. Но семейство Йорданови твърдо спазва графика за съботните тренировки и днес Пепи и Любка не направиха пропуск. „Трябваше да врътна малко с колата, защото нямам представа как се държи на мокро – обясни за RallyXpress краткото каране, което екипажът и екипа на Пепи Гьошев направиха непосредствено преди официалното откриване на рали спринт Бургас.

„Не, не, в никакъв...

Свиват Росенец за сигурност, Равадиново - заради документ

Събота, 23 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
  • обновена
Свиват Росенец за сигурност, Равадиново - заради документ

ПОВЕЧЕ СИГУРНОСТ за екипажите във финалния спринт от шампионата, чието опознаване на скоростните етапи състезателите правят в момента, е причината трасето на скоростните етапи 1, 2 и 3 да бъде скъсена точно със 700 м.

В първоначалният си вариант, трасето бе дълго 7.75 км. Тази новина посрещна пилотите и навигаторите на информационното табло на Морска гара Бургас рано тази сутрин, преди да започнат рекогносцировката на това трасе и на пътят от Равадиново, на които се карат петте скоростни етапа на финалния спринт.

Точната причина е, че тези последни 700 м. са с много неравности и гърбици, а финалът...

След една година на почивка Дряново се връща на терена

Сряда, 20 Ноември 2019 | Дряново, RallyXpress
След една година на почивка Дряново се връща на терена

РАЛИ СПРИНТЪТ в Дряново ще се върне в шампионатните надпревари на България още от идния автомобилен сезон, след като по чисто строителни причини неговото провеждане през тази година беше отказано.

Това научи сайтът с новините в българския автомобилен спорт от свои източници в градчето, където вчера се е състояла среща на организаторите с новоизбрания кмет на града Трифон Панчев.

Източникът на RallyXpress допълнително информира, че за сезон 2020 рали спринтът в града ще бъде организиран от местен дряновски клуб, използвайки опита и рутината на експертите от габровския екип, който преди 4 години...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев