• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Семеен уикенд да новобранци: събота с писане, неделя-релакс

Четвъртък, 14 Ноември 2019 | София, RallyXpress
Семеен уикенд да новобранци: събота с писане, неделя-релакс

ЖИКО-МОТОРСПОРТ
ВАДИ КАРЕ СИЛНИ
ЕКИПАЖИ ЗА ФИНАЛА

2018 VID Park Ferme
ЕДИНСТВЕНО покриването на финала на рали-кроса с втория старт от спринтовия шампионат бе причината в Ихтиман лидерите на отборното класиране – Жико-Моторспорт да бъдат представени само от един екипаж. Следващата седмица, от Видин към Бургас тръгва силното каре пилоти – Иван Иванов-Жико (Хонда Сивик R), Александър Борисов (Опел Корса), Иван Георгиев (Ситроен Саксо) и Евгени Янков (Субару Импреза).

БИВШИЯТ навигатор и носител на Евротрофея за Балканите с Крум Дончев – Пепи Йорданов и неговият първи щурман в спорта – съпругата му Любка, правят вече четири последователни уикенда по една и съща схема.

В събота екипажът е по познатите от България трасета, тренирайки описването на завоите, в неделя двамата релаксират с разходки с децата.

„Да, в Бургас – за втори път ще бъдем на старта- обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пепи. – Тренираме усилено със записки и проверки, а след това – и с диктовка.“

Пепи Йорданов и Любка Йорданова дебютираха в Ихтиман с обслужван от Моторспорт Академия Хюндай i20 Купе и сега се разбира, че това не е било просто „един рали-уикенд с жената“, а планирани два старта отпреди повече от месец.

„Трябва да призная – тя [Любка] се справя перфектно и то не само като първо състезание: не направи нито една грешка, нямаше забавяне в диктовката.

„Както се казва прихванала е, след като има и моменти, в които да ми определя и темпото на ездата.“

Новопоявилото се семейство в българския автомобилен спорт (четиринадесетото по ред – бел. ред.) финишира в Ихтиман 12-и, но което е по-интересното – заради проблемите на пловдивчани Христозов/Христозова, спечелиха първото място в RC5 и преди Бургас спемтике показват, че Йорданови може и да завършат дебютният си сезон най-малко като вицешампиони в класа.

Семеен уикенд да новобранци: събота с писане, неделя-релакс

снимка: личен архив на семейство йорданови
БЪРЗО ПРИХВАНАЛА… Още в дебютното си състезание Любка Йорданова се показва не само като бърз адаптираща се навигаторка, но за 36-те километра по двете Мухово не допуска и една-единствена грешка. Нормално, след като мъжът й е сред признатите ни профи-навигаторите. Затова и записките на ко-пилота са така професионално направени и силно напомнят описаните от Пепи Йорданов трасета.

ЛЕВЕНТ РИЗОВ: ТРЕНИРОВКИТЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ СЛЕД ДЪГАТА ПАУЗА

2019 IHT Levent 004ИВШИЯТ НАЦИОНАЛЕН шампион в бившия клас А6 Левент Ризов и новият му навигатор Добромир Абрашев (на снимката, сега екипаж на Моторспорт Т-Н) не пропускат уикенд, за да се подготвят за финалния спринт в Бургас (24/25 ноември). Ризов се състезава за първи път в Ихтиман в края на октомври, когато с първото си спринтово участие рестартира прекъсната през 2002 г. автомобилна кариера.

„След такава дълга пауза тренировките са задължителни, още повече, че навигаторът ми има прекалено малък опит“, обяснява варненецът.

Миналата седмица, след направените по новата за двамата Хонда Сивик Тайп R), екипажът прави еднодневен тест на трасето край Суворово.

„Правихме настройки, сменихме шпера, използвахме друг диференциал, така че беше задължително да направим и дълги километри, за да имаме сигурност в Бургас“, допълва Ризов.

Краят на тази седмица екипажът отново ще прави тестове, по-скоро за сработване на екипажа и адаптация към „тайп-ерът“, отколкото за проверка на техниката.

2019 BUR Levent Test 001

снимка: личен архив на левент ризов
УТОЧНЕНИЯ ПРЕДИ ПЪРВИЯ ТУР… Добромир Абрашев Левент (вляво) и първият му пилот в спортната биография – Левент Ризов, правя последните уточнения, преди да се отправят към Суворово за тестовете миналия уикенд.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев