• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

От новия сезон: N при "макси", плюс 50 кг, и бленда от 34 мм

Събота, 23 Ноември 2019 | Бургас, RallyXpress
От новия сезон: N при

ЧЕТИРИ НОВИ допълнения към регулациите за шампионата на затворен маршрут и писта са били обсъждани и – най-вероятно – приети, при днешната среща в заведението Даляна на пристана в Бургас. Това научи сайтът за новините в българския автомобилен спорт от свои източници, присъствали на дискусиите. Нашият човек твърди, че в детайли всички тези изменения, които предстоят да бъдат въведени от идното първенство на пистаджиите, ще бъдат публикувани в новата Наредба и на 21 декември, по време на шампионската церемония, ще бъдат раздадени на отборите в електронен вид и готови за разпечатване.

Ясно е, че завръщането на автомобилите от бившата група N, е начин, по който да бъде увеличен броят на участниците в най-атрактивната, но и в същото време най-камерната серия от пистовите надпревари.

Също така, пак с намерението да се стимулира по-големия брой на участващите пилоти в началото и края на сезона, първият и последният кръг от шампионата, ще имат точно определен от този момент коефициент, като резултатите ще бъдат умножавани по 1.2.

Любопитното от дискусията, на което заслужава да се обърне внимание, че всичките планирани промени не са направени самоцелно, а за да намалят скоростите, особено когато става дума за надпреварите на т. нар. градските трасета, където рисковете от сериозни инциденти са особено високи.

От новия сезон: N при

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПРОМЕНИТЕ В ИМЕТО НА БЕЗОПАСНОСТТА… Четири съществени промени в техническите регулации на предстоящото първенство на затворен маршрут и писта, фокусирани единствено върху увеличаването на сигурността на надпреварите, очакват пилотите догодина.


Това се отнася както за новия размер рестрикторите – 34 мм, така и за допълнителната тежест.

„Не искаме просто да бъдат направени промени в теглото, слагайки едни допълнителни 50 кг, а това увеличаване на теглото да е като част от елементите са безопасност – коментира сбирката и въпроса за промените Камен Михайлов (на снимката горе), президент на АФБ. – Примерно увеличаването на теглото да е за сметка на ролкейджа, или за монтирането на пяна във вратите на автомобилите… Но в никакъв случай просто едни 50 килограма добавена тежест! Това обаче предстои да бъде много точно формулирано и ще го направи Валентин Бонев, след което ще бъде обсъдено и едва тогава ще бъде поместено в Наредбата за 2020.“

:: Да допълним, че към измененията, които предстоят в този шампионат, а също и в останалите, е и новата точкова система. За разлика от действащата до края на рали спринт Бургас градация, базирана на световния и европейския стандарт (за квалифициралите се първи десет), от 2020 ще бъдат присъждани точки за първите 15 състезатели: 30-24-21-19-17-15-13-11-9-7-5-4-3-2-1.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев