• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Анализи и коментари

ДОКОГА?

Сряда, 08 Юни 2011 |
ДОКОГА?

ДОКОГА? Така е озаглавил писмото си да сайта RallyXpress пилотът на Проспийд Николай Златков. Причината за въпроса и мейла до сайта с новините в българския автомобилен спорт е второто състезание от планинското първенство край Търговище. В него Златков участва като един от всички останали 33-ама пилоти, но огромните проблеми на т. нар. Мемориал Стоян Колев, го карат със замах да натисне „паник бутона”.

Гаранция – няма човек, който да е в този спорт и да иска провал за което и да е състезание. Абсолютно сигурно е обратното – да бъде част от надпревара, която носи на всички щастие и радост от...

МАЛКО „ЛЕПЕНКИ” И СТАРИ ЧАРКОВЕ ЗА СТАРТА НА СЕЗОНА В ПЛАНИНСКОТО

Вторник, 19 Април 2011 |
МАЛКО „ЛЕПЕНКИ” И СТАРИ ЧАРКОВЕ ЗА СТАРТА НА СЕЗОНА В ПЛАНИНСКОТО

ДЕНЕТСТОТИН заклети фенове на стадион Христо Ботев в Благоевград Пирин виждат в 35-ата минута единственият гол в мача на „орлетата” срещу Калиакра. Това едва втората победа за благоевградчани от началото на футболния полусезон. Скучен и бледен, мачът му неден. Празният стадион го доказва. В същото време онези от града, които отиват „на ралито” са три пъти повече.

При това в съботните квалификации. „В неделя по традиция публиката е двойно повече”, категоричен е директорът на състезанието Георги Стоянов. Така и става.
Неофициалната статистика сочи между 4500 и 5000 души, които са по...

ПЛАНИНСКИТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕПОЛОВЕНИ, ЗАПОЧВА ФАЗА ДВЕ

Четвъртък, 19 Август 2010 |
ПЛАНИНСКИТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕПОЛОВЕНИ, ЗАПОЧВА ФАЗА ДВЕ

ПЪРВЕНСТВОТО за 2010 г. в скоростните планински изкачвания е преполовен и от тази неделя започва решителната му половина. До момента няма яснота дали отложеният от 5 май старт в Търговище ще го бъде, така че първенството, поне за момента е разделено на две по четири състезания. След първата половина единственият пилот, който с три победи от три участия е безапелационен лидер в класа си и в същото време води в генералното класиране на  групата Х и Е над 1600 куб. е Борис Борисов (на снимката) - 24 т.

Пилотът на Приста Ойл Рали Тим, който поради финансови причини предпочете „хобитата” и в планинския, и в...

ОСАКАТЕН ОТ КРИЗА ШАМПИОНАТ, НАДЕЖДИ ЗА ПО-ДОБРА ГОДИНА

Петък, 16 Април 2010 |
ОСАКАТЕН ОТ КРИЗА ШАМПИОНАТ, НАДЕЖДИ ЗА ПО-ДОБРА ГОДИНА

САЙТЪТ за новините в българския автомобилен спорт ще спази традицията си и в деня преди старта на второто от двете скоростни първенства – това за планинските изкачвания, ще направи преглед на отминалия шампионат. В тежката 2009 г. той се оказа с най-осакатения календар от трите класически дисциплини в спорта у нас.

От 9 планирани състезания отпаднаха три, в листата още от декември 2008 г. липсваше класическото Валери Великов, шипченския кръг беше под въпрос и се движеше, за ужас на организаторът му напред-назад във времето.

Сигурността на това състезание, а вероятно и на целия шампионат изглеждаха...

4 ШАМПИОНИ НА СТАРТА НАД ШИПКА, 2 ТИТЛИ СЕ РАЗИГРАВАТ ПОД БУЗЛУДЖА

Четвъртък, 05 Ноември 2009 |
4 ШАМПИОНИ НА СТАРТА НАД ШИПКА, 2 ТИТЛИ СЕ РАЗИГРАВАТ ПОД БУЗЛУДЖА

ПЕТИМА от общо деветимата шампиони в първенството по скоростно планинско изкачване ще стартират в съботните квалификации за Шипка 2009. Това показва листата със заявките, която вчера вечерта стигна до петдесет и седми стартов номер. До момента единственият отсъстващ е петкратният шампион в генералното класиране на обединената група А и N Николай Паунов (Бета Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9).

Предполага се, че в края на сезона техническият ресурс на Паунов, който си осигури поредната титла през септември край Сливен, е приключил още преди пистовото състезание в Бургас и това е причината...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев