• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Анализи и коментари

Армията Бранка Леоне се разбягва, планинското има нов тимов тартор

Вторник, 03 Юли 2012 | София, RallyXpress
Армията Бранка Леоне се разбягва, планинското има нов тимов тартор

ИЗГЛЕЖДА времето на доминацията в планинското първенство на казанлъшкия ЕФКО рейсинг Тим безвъзвратно е отминало. Това показва развитието на надпреварата на тимовете през този сезон, в който шампионът он 2011 г. до момента няма спечелена и една-едничка точка.

Контрастът с предишните пет сезона е огромен: от 2008 г. в продължение на четири шампионата пилотите на Стефан Драганов печелеха титлата не само безпроблемно, но и с увеличаване на точковия актив във всяко следващо първенство.

Преди четири години казанлъчаните спечелиха отборното първо място с 87 т., за да добавят още 36 т. в края на миналата...

ПОД БУЗЛУДЖА БИТКАТА ЗА ОТБОРНОТО НАВЛИЗА ВЪВ ВЪЗЛОВАТА СИ ФАЗА

Вторник, 23 Август 2011 | София , RallyXpress
ПОД БУЗЛУДЖА БИТКАТА ЗА ОТБОРНОТО НАВЛИЗА ВЪВ ВЪЗЛОВАТА СИ ФАЗА

ИЗГЛЕЖДА парадоксално, но в цялото планинското първенство най-интригуващото за момента е дали ЕФКО Рейсинг Тим ще направи четвърта поредна титла тази година. Всичко останало в шампионата е решено, дори и псевдо-интригата в обединения клас Х и Е, където титлата на Николай Златков (Проспийд) вече е въпрос единствено на две състезания време.

В Кюстендил Илия Царски категорично заяви, че спира с планинските, а най-близо до Златков (95 т.) е пилотът на Престиж Рали Тим Петър Гьошев (68), който не е заявен за Казанлък.

В единствения шампионатен клас (Х3) е ясно, че Любо Каменов (АРА Моторспорт) е първенец, а...

В КЮСТЕНДИЛ: БИТКА ЗА ЧЕЛОТО ПРИ ХИКСОВЕТЕ И ЗА ТОЧКИ В ОТБОРНОТО

Четвъртък, 11 Август 2011 | Кюстендил, RallyXpress

В КЮСТЕНДИЛ: БИТКА ЗА ЧЕЛОТО ПРИ ХИКСОВЕТЕ И ЗА ТОЧКИ В ОТБОРНОТО

НЕДЕЛНОТО състезание от шампионата за скоростни планински изкачвания Кюстендил 2011 ще бъде решителна битка за лидерството обединената група Х/Е, също и за лидерството в отборното първенство на първенството. Кюстендилският старт е шести поред в програмата за сезона.

В момента в групата на „хобитата” и „е-тата” лидер е пилотът на Проспийд Николай Златков. Той има 70 т. и с второто място от Панагюрище излезе на върха на класирането, измествайки шампиона в група А и N от миналата година Петър Гьошев (Престиж, 68 т.).

Трети след победата си у дома е Илия Царски (Автоцар, 61 т.) и очевидно в отсъствието на...

В ПЛАНИНСКОТО: САМО ЕДНА ГРУПА И ДВА КЛАСА С ШАМПИОНСКО КЛАСИРАНЕ

Четвъртък, 04 Август 2011 | София, RallyXpress
В ПЛАНИНСКОТО: САМО ЕДНА ГРУПА И ДВА КЛАСА С ШАМПИОНСКО КЛАСИРАНЕ

ПОДОБНО на първенството по рали, в скоростните планински изкачвания в края на се очертават едва трима шампиони. Това показва анализа на сайта с новините в българския автомобилен спорт на вододела на сезона. 

За същия проблем около първенството по рали за тези които знаят да четат, RallyXpress написа преди седмица „Итригата умря, приключва ли шампионатът в събота край Хисаря?”

Резултатите от анализа, който сайтът с новините прави на планинското първенство са не само много близки до резултатите за класическата дисциплина, но дори в някои отношения значително по-неприятни.

Единствено в клас 3 и клас...

ВИЛИ НЕДЯЛКОВА: ТОВА Е ПОРЕДНАТА АВТОМОБИЛНА ПАРОДИЯ

Вторник, 21 Юни 2011 |
ВИЛИ НЕДЯЛКОВА: ТОВА Е ПОРЕДНАТА АВТОМОБИЛНА ПАРОДИЯ

ДНЕС В ранните слеобедни часове на страницата на Проспийд във Фейсбук се появи писмо, написано от бившата навигаторка Виолета Николчева (на снимката). Вили е жена на Ники Златков, добре позната като състезателка и в същото време като педант, когато трябва да бъдат спазвани правила и разпоредби. Не само в автомобилния спорт. В страницата на софийския тим тя е озаглавила написаното така:

Струва ли си?

Планинско Своге, 19.06.2011 година.

Поредното от календара на БФАС планинско състезание... поредната автомобилна пародия.


:: Сайтът с новините в българския автомобилен спорт помества без редакции и...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев