• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Анализи и коментари

Ефко РТ скочи срещу секундите от планинското в Панагюрище

Петък, 11 Юли 2014 | София, RallyXpress
Ефко РТ скочи срещу секундите от планинското в Панагюрище

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на казанлъшкия автомобилен спортен клуб Ефко Рейсинг Тим Стефан Драганов (на снимката) яростно скочи срещу шиканите, използвани по време на третия старт от планинското първенство в Панагюрище.

След трите манша на Панагюрище 2014 двама състезатели – Тихомир Златков (Ефко Рейсинг Тим, Форд Ескорт RS) и Росен Костов (Плевен Рейсинг Тим, Пежо 106) получиха наказани от по 10 сек. за съприкосновение с поставените за убиване на скоростта гуми.

Докато санкцията на плевенчанина не предизвиква каквито и да е коментари, то наказанието на Златков става причината за писмо, което Драганов е...

Точка дели претендентите за титла в най-малкия клас

Сряда, 21 Август 2013 | София, RallyXpress
Точка дели претендентите за титла в най-малкия клас

САМО ТРИ титли и пет вицешампионски звания ще бъдат разиграни тази събота и неделя на класическото трасе край Казанлък във финала на първенството за скоростни планински изкачвания за сезон 2013 г. По-голямата част от имената на първенците тази година станаха известни веднага след Пещера.

Въпреки това обаче, Шипка не само може да счупи всички рекорди за уважение от страна на пилотите, но и може да се окаже достатъчно завързано в трите последни класа, където нещата все още са висящи.

Най-интересно изглежда в N2 и причината за това е, че от години на финала в планинското първенство разликата между...

Сензационна автомобилна излагация край Пещера

Понеделник, 05 Август 2013 | София, RallyXpress
  •  
Сензационна автомобилна излагация край Пещера

СЛЕД вчерашното прекалено дълго планинско състезание над Пещера човек остава с впечатлението, че от скоростната надпревара, която години наред е била символ на най-трудната гонка е останало единствено определението класическо. При това то се слага повече по инерция, а не толкова защото Пещера допреди години бе символ и на най-атрактивното трасе, но и на едно от най-добре организираните планински надбягвания у нас. Това, което беше Пещера 2013 в събота и вчера, не може да мине дори и за спомен от предните шампионати. Стана една сензационна автомобилна излагация.

Сайтът с новините в българския...

Решава ли се шампионатът на класическото трасе до Пещера

Петък, 02 Август 2013 | София, RallyXpress
Решава ли се шампионатът на класическото трасе до Пещера

ДВА КРЪГА преди края на само една от всички дванадесетте разигравани титли в скоростния шампионат за планински изкачвания е решена. Преди две седмици в Осогово отборът на Мегапорт спечели седмата си пълна победа и предсрочно записа победата за 2013 г. Това стана година и половина, след като тимът от Велико Търново бе създаден от пилота и ментор на екипа Мирослав Ангелов. Както показва анализът на сайта с новините в българския автомобилен спорт, този уикенд може да определи първенците в още три от категориите, но дали тона ще се случи край Пещера или въпросите ще останат за решаване на Шипка, не...

Статистиката за петте кръга от планинския шампионат

Четвъртък, 11 Юли 2013 | София, RallyXpress
Статистиката за  петте кръга от планинския шампионат

МЛАДИЯТ панагюрски пилот Любен Каменов (Каменов Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево е абсолютният лидер в статистиката за спечелени квалификационни и състезателни маншове в досегашните пет състезания от скоростния шампионат по планински изкачвания. Панагюрецът, който води в общото класиране, има 2 победи, колкото има и Пламен Стайков, с едно първо място е асът в шампионата и миналогодишен първенец Илия Царски. Когато обаче става дума за спечелените маншове, Каменов направо е недостижим.

В досегашните пет старта той е спечелил 6 манша от квалификациите и шест манша от състезанията.

Маншовете при...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев