• ...UNFORTUNATELY GUYS, AFTER THE BREAK RALLYXPRESS IS ON THE FIELD. AS USUAL...

  • ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

Планинско

С Върбица в схемата се запазва истинския дух в Стари столици

Вторник, 01 Септември 2020 | София, RallyXpress
С Върбица в схемата се запазва истинския дух в Стари столици

СЛЕД ГОДИНИ, в които една от митичните скоростни отсечки в българския рали спорт – класиката Върбица, ту влизаше, ту излизаше от схемата на рали Стари столици, тази икона за пилотите отново ще бъде част от трасето на 50-ото издание на най-старото българско автомобилно рали.

Поне върху това, как да бъде направен маршрута на юбилейното издание на шуменската надпревара, миналата в нелегалност местна съпротива, така и не успя да попречи, както успешно се справи да създаде други препятствия, за да мине Стари столици делнично и рутинно.

Няма какво да се говори за пилотите. Всеки уважаващ се ралиджия,...

Шуменци маркират етапите, чакат визата от федерацията

Сряда, 26 Август 2020 | Шумен, RallyXpress
Шуменци маркират етапите, чакат визата от федерацията

ДОМАКИНИТЕ на втория кръг от шампионата по рали за 2020 г. – Стари столици (19/20 септември) са изпратили всички необходими документите за състезанието в офиса на националната федерация днес, за да получат състезателната виза за юбилейното издание на най-старата надпревара в тази дисциплина.

Заради пандемичната обстановка и обявените извънредни мерки от правителството и регионалните щабове се наложи първоначално определените дати 31 август/1 септември, да бъдат свалени, а очакванията за новия уикенд – отложени с три седмици.

Така че заради COVID-19 за втори път от 2019 г. се наложи 50-ото издание на...

От последния час: Лясковец е пак в играта, нови дати -5/6.9

Четвъртък, 20 Август 2020 | Велико Търново, RallyXpress
От последния час: Лясковец е пак в играта, нови дати -5/6.9

НОВИ ДАТИ е получило планинското състезание Раховец-Лясковец, което в календара за сезона бе позиционирано като втори кръг. Надпреварата, организирана от СКК Етър-Рейсинг във Велико Търново става първа жертва на короно-преработваният календар за годината, след като четири дни преди старта, Областния кризисен щаб се отменят на всякакви масови мероприятия в региона.

„Сега обаче имаме нови дати – 5/6 септември“, обяви преди час директорът на състезанието и фактически негов основател Димитър Стефанов (на снимката).

Както той обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт, това е...

Стефанов изненадан с броят заявки преди края на срока

Понеделник, 06 Юли 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Стефанов изненадан с броят заявки преди края на срока

НЯМА КАК ДА НЕ го призная - съм силно изненадан от броят на заявките, които имаме като организатори на планинското състезание – каза в ранния след обед днес Димитър Стефанов (на снимката).

Така е втора поредна година, а преди това, съм си хвърлял шапката, ако в понеделник има 3-4 обявени автомобила!“.

Според директора на Раховец-Лясковец, 8 часа преди затварянето на „прозореца“ за регистрации, обявилите участието си са повече от 20.

Точно 12 дни, след като скоростното първенство стартира с Планинско Шумен, вторият старт за ковидо-пресованият сезон е тази събота и неделя над Лясковец.

„Имаме и...

Чаков с победата на старта на четвъртия сезон на Енеос Къп

Понеделник, 29 Юни 2020 | Калояново, пресслужба Енеос Къп
Чаков с победата на старта на четвъртия сезон на Енеос Къп

СТАРТИРАЛИЯТ на писта Дракон първи кръг от четвъртия сезон на едномарковия пистов шампионат Енеос Къп завърши с победа на Христо Чаков (на снимката), който се наложи над конкурентите при първото излизане на пистата тази година.

Участниците в първия кръг от сезон 2020 преминаха през доста натоварен ден, след като в неделя се проведоха двете квалификации и двата старта.

Оспорваната битка за полпозишъна бе спечелена от Васил Александров с време 1:12.228мин., който бе само с 0.154 сек. по-бърз от Антоний Тонев.

Трето време в квалификациите записа Денислав Терзийски 1:13.008 мин., е четвъртото постижение в...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев