• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

Шуменци с пълни гаранции за старта на планинското

Петък, 06 Март 2020 | Шумен, RallyXpress
Шуменци с пълни гаранции за старта на планинското

ЧАСОВНИКЪТ на официалния сайт на двете шуменски автомобилни състезания в календара на АФБ – първата от планинските надпревари и рали Стари столици, днес отбелязва 43 дни до 11 април, когато е началото на квалификациите в парка Кьошковете. „Вървим напред стъпка по стъпка, но вече мога да кажа, че планинско Шумен 2020 е гарантирано и финансово, и административно, и организационно“, заяви днес сутринта за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на надпреварата Валери Балабанов-Барни.

В този от години много силен регион на БГ-автомобилния спорт у нас добре си знаят работата и педантично я вършат така, както това винаги е било през последните пет десетилетия.

Балабанов е и председателят на УС на новосъздаденият през късната есен на миналата година автомобилен и спортен клуб Шумен Аутоспорт, чиято емблема визира Нисан-ът на легендарният не само в своя град, а и в историята на родния рали-спорт местен пилот Валери Великов.

Според хора, които са в спорта, но не пряко ангажирани в работата по организацията на състезанието, още от появата си, АСК Шумен Аутоспорт вече е със силни обществени позиции, след като в неговата управа са привлечени активни общественици като Фикрет Индже от Алкомет АД, Николай Тончев – Индустриален Парк Шумен и един от водещите юристи – Ася Николова.

За това, че стартът на планинския шампионат е гарантиран не само финансово, но и административно, се разбира от срещата на хората от Шумен Аутоспорт с кмета на Община Шумен инж. Любомир Христов. На митинга,  заедно управата на АСК са били началникът на полицията и противопожарната охрана, след което с нарочната заповед на инж. Христов е формиран организационния комитет, който ще работи за създаването на нормалните условия по време на първия кръг от националния шампионат.

2020 SHU Obshtina Letter

колаж: rallyxpress
КОПИЕ ОТ ЗАПОВЕДТА на кметът на Шумен инж. Любомир Христов, с която формално се поставя началото на работата по първото от планинските състезания в календара на АФБ за 2020 г.

Редно е да се каже – както обикновено – по шуменски.

Всъщност дали има смисъл от това уточнение? За  всички в бензиновите спортове у нас добре знаят, че ежегодната увертюра на шампионатите, започваща на Кьошковете, винаги е била не само силно посетена, но и много добре направена?

Почти като при планиране на мащабна военна операция от ген-щаба на войската, от повече от месец време Балабанов, Живко Николов, доайенът на автомобилния спорт в града Савко Панайотов и още поне дузина волантиери, правят ежедневни оперативки.

„Затова и мисля, че преди да е изтекъл месеца до състезанието, ще бъдем напълно готови за старта. Много е хубаво, когато се работи спокойно, планомерно“, категоричен е Живо Николов, член на управата на Шумен Ауто.

Шуменци с пълни гаранции за старта на планинското

снимка за rallyxpress: организатори на планинското състезание в шумен
ОПЕРАТИВКА „НА КОЛЯНО“… Валери Балабанов-Барни и тим лидера на Ал и Ко Живко Николов отмятат свършените по организацията през деня точки от задачи.


Николов не сочи изрични причини, но е ясно, че след есенните крамоли около това кой е по- по- най- в спорта в града и излишни замервания на авторитета, „задачките“ могат да се движат спокойно и без никакви излишни нерви.

Както логото на клуба, така и останалите печатни материали, които предстои да бъдат завършени в следващите една-две седмици, са резултат от идеите на хората в клуба, материализирани професионално от дизайнерът Сергей Цанков.

Медийното покритие на шуменското състезание е поверено на един от най-компетентните новинари в автомобилния спорт и тънък познавач на шуменската общност от състезатели Иван Серафимов.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев