• ...ФИНЛАНДСКИЯТ СТАРТ ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ СЕ РАЗДЕЛЯ С НАЙ-СТАБИЛНИЯ СПОНСОР В ШАМПИОНАТА...

     

  • ...ПАНДЕМИЯТА В БЕЛГИЯ СЕ РАЗРАСТВА, ВЕРОЯТНОСТТА WRC РАЛИ ИПЪР ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНО СЕ УВЕЛИЧАВА С ВСЕКИ ДЕН...

  • ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ ПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ МАНШ НА ДЕЛВИНО, ЦАРСКИ ДЕМОНСТРАТИВНО НАПУСКА БЛАГОЕВГРАД...

След визитата на писта Дракон, Хасково се завръща на Орфея

Понеделник, 12 Октомври 2020 | Хасково, RallyXpress
След визитата на писта Дракон, Хасково се завръща на Орфея

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2016 Time Keeping
ВРЕМЕНАТА ОТ СЪБОТНИТЕ квалификационни сесии и неделните стартове в четирите категории на шампионата на затворен маршрут – Сериите Макси, Туринг, Спорт и Купа Лада, може да видите  ТУК

НЕ САМО НЕ СЕ притеснявам, но и съм сигурен, че активизирането с подаването на заявките, както е обичайно за нашенските състезатели, ще се активизира по-късно тази вечер“, каза за предстоящия четвърти старт от шампионата на Затворен маршрут и писта основателят и директор на тази градска надпревара Иван Бакърджиев (на снимката).

Хасковското надбягване е тази събота и неделя – по традиция на пътния възел Орфей, на който се завръща след едногодишното отсъствие.

През 2019 г., по много и най-различни причини, и на хасковлии се наложи да използват резервния вариант с пистата Дракон край Калояново.

Едно - за да запазят календарното разписание, и, второ - за да не регистрират и те празен лист в историята на състезанието, започнало като открита надпревара в средата на ноември 2009 г.

Обаче Бакърджиев, който е един от пилотите в Серия Спорт, в този уикенд ще остане ангажиран единствено в самото състезание, без да се пуска в надпреварата като пилот.

„Това упражнение го пробвах през 2012 г. и така не се получи успешно – обяснява той. – Нямам сигурността, че състезанието е под мой контрол.“

След визитата на писта Дракон, Хасково се завръща на Орфея

снимки: организатори на писта хасково и rallyxpress
ЕДНА ТРЕТА ОТ НОВАТА МАНТИНЕЛА… вече е монтирана и остава като трайно предпазно съоръжение. Останалите 2/3 се чакат по-късно, но за следващото състезание Бакърджиев се надява те да са били поставени отдавна.


Освен хасковлията има още двама пилоти, които са силно ангажирани и с местната пистова надпревара. Това е бургазлията Радко Петров, първи опитал да бъде „и тука – и там“ в едно състезание, а другият е заралията Илия Бояджиев.

По традиция хасковската писта е в по-топлите месеци. Тази година обаче, заради пандемичното преустройство на календара в този шампионат, Орфей приема четирите серии по-късно от обичайното.

2020 HAS Track Prepare IB

снимка за rallyxpress: организатори на писта хасково
РЕШЕТКАТА РАЗЧЕРТАНА, ПОСТАВЯТ СЕ РЕКЛАМНИТЕ ПАНА… След като в продължение на близо 2 години стартовата решетка на бул. Георги Сава Раковски беше заличена от дъжд и киша, от вчера местата на автомобилите са обозначени отново.

Бакърджиев обаче разчита и на разположението на града и обичайните за тази част от есента температури: „Обикновено е топло и сухо, а през 2009 г., стартът беше точно с месец по-късно и времето беше идеално!“

За тази неделя има и малка промяна в трасето, доколкото то е обезопасено (на спускането към кръговото движение в края на пистата – бел. ред) със 70 метра нова мантинела.

„Яд ме е, че заради различни административни обърквания, от Общината сложиха – това ще е перманентно предпазно съоръжение – само 70, вместо планираните 240 м.“, обяснява Бакърджиев, който отсега гарантира, че за 2021 г. останалите 170 м. също ще бъдат монтирани.

„Както се казва можеше да спестим от труда по монтирането на точно 1300 гуми по пилоните на осветлението. Караме ги с ТИР-ове, но после монтирането е на ръка, което си е доста трудоемка и тежка работа.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев