• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Семейство Ресига са първите напуснали спринта във Видин

Неделя, 08 Ноември 2020 | Видин, RallyXpress
Семейство Ресига са първите напуснали спринта във Видин

РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО

2016 Time Keeping
РЕЗУЛТАТИТЕ от четирите скоростни отсечки, както и класирането на екипажите след всяка една от тях и финалното подреждане от последния кръг в шампионата по ралиспринт може да следите ТУК

ШАМПИОНИТЕ на Румъния за 2020 г. в националната категория  Рали 2 (стартове, които са по-дълги от спринтовете, но по-къси от класическите ралита – бел. ред.) Емануел и Дениса Ресига, станаха първия екипаж, който напусна състезанието във Видин заради мвокрите трасета, лесно допусканите грешки и липсата на гуми, които са подходящи за бързо променилата се метеобостановка.

Екипажът така и не успя да направи два пълни километра от седемте на скоростният етап Синаговци, преди да се окаже в дере, встрани от пътя.

„Форд-ът е в дерето с предницата напред, за щастие екипажът е невредим и е без каквито и да е проблеми. Просто са направили грешка, влизайки в този завой греша и са пропаднали извън скоростната отсечка. В момента организираме изтеглянето на колата и репатрирането й – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт заместник-директорът и т. нар. „оперативен“ на терена Васил Кубадинов (на снимката горе).

Припомняме, че автомобил Форд Фиеста ST, с който семейството пристигна във Видин, e старата бегачка на пловдивския пилот Георги Гераджиев-мл., която румънското семейство купи през тази пролет, след участието на пловдивчаните Гераджиев/Гаджев в румънското зимно рали Ковасна.

Семейство Ресига са първите напуснали спринта във Видин

снимка: fras
КРАТКА БЪЛГАРСКА ВИЗИТА… Емануел и Дениса Ресига приключиха българското си участие във видинския спринт само 2 км след старта на етапа Синаговци (7.41 км)


Случилото се с Ресига потвърждава 100-процентово и думите на сънародника им Тудур Патрутою, и предположението на местния ас Иван Иванов-Жико, че първия случай, в който Вида ще се кара на мокро, ще вземе много жертви.

„Сега вече не най-бързият, а най-предвидливият и адаптивен към това време екипаж, ще може да се похвали с победата в ралиспринт Вида“, коментира ветеранът в ралитата от Видин и стара местна звезда Любомир Пешев, познат на старото поколение от състезатели с прякора си Габровеца.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев