• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

От днес заради COVID-19: стартове „на закрити врата“

Понеделник, 09 Март 2020 | София, RallyXpress
От днес заради COVID-19: стартове „на закрити врата“

ПРЕДИ ЧАСОВЕ на официалния портал на Автомобилна федерация на България (АФБ) бе публикувано нареждането (виж ТУК) на председателят ѝ Камен Михайлов, според което до второ нареждане от автомобилната власт у нас, организаторите на състезанията от националните календари ще трябва се провеждат без публика. Разпоредбата е във връзка с разпространяването на COVID-19 и е базирано на вече издадените заповеди на Министър председателят на републиката,  както и такива на министрите на здравеопазването и на спорта.

Изрично се акцентира в наредбата, че трябва да бъдат избягвани участията на деца по време на церемониите по откриването и закриването на надпреварите и в церемониите по награждаване на победителите.

Тази логична за днешната извънредна ситуация разпоредба на управата на АФБ, остава в сила до момента, в който настъпи подобрение на обстановката в сраната и федерацията не вдигне изричната забрана за „затворените врати“ по автомобилните трасето.

Първото състезание, на което ще се наложи да се съобразява с административния документ на федерацията, е Кърджали оф-роуд фест, планиран за дните от четвъртък до неделя тази седмица

Подобни разпоредби вече бяха издадени по повод на епидемията и в още няколко от националните първенства, както също и бяха отложени във времето състезания от шампионатите на няколко други видове спорт.

Само в рамките на последните десет дни, мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса (виж текста за отпадналото рали в Катар) в планетарен мащаб засегнаха – според преценката на  спортната редакция на Би Би Си между 700 и 1000 спортни събития на всички равнища - с национален, регионален и в световен мащаб.

От днес заради COVID-19: стартове „на закрити врата“

колаж: rallyxpress

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев