• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Миро Ангелов взе, че спечели и… гимкханата в Твърдица

Събота, 31 Октомври 2020 | Твърдица, Мегапорт РТ прес-офис
Миро Ангелов взе, че спечели и… гимкханата в Твърдица

СЛЕД ДОБРОТО НАЧАЛО
ИМА И ПОГЛЕД НАПРЕД

 ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ, организирано от екипа на Моторспорт Академия Твърдица (на снимката на Петко Станчев/rallyxpress, долу) показа, че дори и дебютно, една надпревара може да бъде устроена и проведена много добре. Така че заявленията на МСА, че имат амбицията това състезание да се превърне в традиционно, но също и готовността на Академията то да е част от националното първенство догодина, заслужават и адмирациите, и особеното внимание на автомобилната власт.

2020 TVA MSA 001

ПИЛОТЪТ на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов стана пръв в третия и финален кръг от националния шампионат по гимхана, който се проведе на картинг писта Тодор Славов, която е част от Моторспорт Адамемия в Твърдица.

В надпреварата участваха 20 автомобила, които преминаха успешно и през техническия преглед преди състезанието, състоящо се от три манша.

Първият и третият на трасе с дължина 840 м, а вторият 730  м. Именно по време на него на пистата заваля лек дъжд, който постепенно се усилваше и предостави на пилотите допълнителна възможност да покажат уменията си.

Състезанията от категорията гимкхана представляват майсторство управление по точно определено трасе с изпълняване на елементи, а неправилното минаване коства много като наказателни точки.

Докато бутната гума „струва“ 2 сек, които много трудно могат да бъдат избити в рамките на едната обиколка, пропуснат елемент коства на пилота цели 60 секунди. Затова и концентрацията тук е сред най-високите в моторните спортове.

Дисциплината бе развита на световно ниво в последното десетилетие от американеца Кен Блок, който всяка година събира най-добрите пилоти на планетата, за да премерят сили.

Категорията е много атрактивна, защото предоставя постоянната възможност за на публиката да следи цялото състезание. Заради пандемията от коронавирус в Твърдица обаче публика липсваше, а всички пилоти и организаторите стриктно спазваха правилата и разпоредбите на Министерство на здравеопазването.

Със своята Шкода Фабия R5 Ево Мирослав Ангелов успя да премине трите манша с общо време 3:47.82 мин и събра 30 т. Ангелов бе най-бърз във всеки от трите манша от състезанието и кара със сликове, като на мокрото трасе сложи по-мека смес.   

Миро Ангелов взе, че спечели и… гимкханата в Твърдица

снимки: петко станчев/rallyxpress и прес-офис на мегапорт рт
НЕ САМО БЪРЗ, НО СИГУРЕН И АТРАКТИВЕН… При първото си участие в състезание от гимкхана, двойният национален шампион за 2020 г. Мирослав Ангелов записа и победа в тази дисциплина


„Предложих на пилотите организаторите да карам извън официалното класиране, защото не се боря за този шампионат и не исках неволно да участвам в битката за титлите в гимкхана, но те пожелаха да се състезавам редом с тях. Дойдох в Твърдица, защото този тип състезания са много технични и са добра тренировка за ралитата. Тук се внимава да не се удари гума, а при ралитата на нейно място има камък, бордюр или дупка, така че съм доволен, че преминах чисто и без наказателни точки. Също така смятам, че за участниците бе интересно да видят поведението на професионален спортен автомобил като този. Изненадвам се, че и други рали пилоти не участват в тази дисциплина, защото става голямо шоу“, коментира Ангелов.

2020 TVA All Prise 001

снимки: петко станчев/rallyxpress
ВСИЧКИТЕ ПЪРВЕНЦИ НА ТВЪРДИЦА… Последната снимка в края на сезона, след като едно добро състезание е останало в историята: доволни участници, щастливи организатори.

След него в генералното класиране втори е Мартин Николов с Рено Клио с 24 т. и 4:18.59 мин от модифицирания клас. На трето място е Цветомир Русев със Сузуки Суифт, който стана пръв при стоковите коли с време 4:19.71 мин и 30 т.

Втори след него в този клас е синът му Данаил Русев, каращ семейния автомобил и общо 4:22.28 мин и 24 т., а трети е Иван Ангелов с Фолксваген Поло с 21 т. и 4:26.03 мин.

2020 TVA Ilonal NM 001

снимки за rallyxpress: прес-офис на мегапорт рт
ПЪРВА ДАМА НА ПИСТАТА ТОДОР СЛАВОВ… Илина Монева направи най-бързите три манша на трасето на Мотоспрот Академия и с тях заслужи първото място в генералното класиране на дамската конкуренция.

В модифицирания клас трети стана Калин Стефанов с Пежо 206 и време 4:20.45 мин.

В генералното класиране при дамите най-бърза бе Илина Монева със Ситроен Саксо, която премина трите манша за 4:58.99 мин и събра 30 точки. Втора остана Петя Генчева с Фолксваген Лупо - 5:04.19 мин и 24 т., но с 2 наказателни секунди от първия манш. Трета при жените е Теодора Иванова със Ситроен Саксо с 5:13.53 мин и 21 т.

2020 TVA Danai Rusev NM 001

снимки за rallyxpress: прес-офис на мегапорт рт
СЪС СЕМЕЙНОТО СУЗУКИ ПО СТЪПКИТЕ НА ГОЛЕМИЯ ВЮРТ… Данаил Русев кара Суифт-а на семейството, а като отстъпи победата за своя баща – Цветомир Русев-Вюрта, габровците спечелиха клубната надпревара.

Трите дами се състезават в класа на модифицираните автомобили, а на четвърто място и първа при стоковите коли е Мария Русева с Фолксваген Поло – с общо време 5:37.15 мин и 19 т., но и наказателни 1:02 мин.

При отборите най-много точки – 30, събра Н-Т Рейсинг с пилоти Цветомир и Данаил Русеви, следвани от Етър Рейсинг с Калин Стефанов и Иван Ангелов с 24 т. На трето място е Вромос – 21 т., с пилоти Мартин Николов и Георги Кирязов. А купа Тодор Славов за най-атрактивен пилот получи Марин Калчев с Трабант 601.

2020 TVA Atrakiven NM 001

снимки за rallyxpress: прес-офис на мегапорт рт
МНОГО СТАР, НО ВСЕ ОЩЕ ГО БИВА … С точната си и зрелищна езда с този Трабант 601, Марин Калчев заслужи специалното внимание на домакините, които го удостоиха с Купата Тодор Славов като най-атрактивния пилот на състезанието.

В паузата шоу с картинг по същото трасе на колите направиха деца на възраст от 8 до 12 г. При тях освен техническо изпълнение на елементите се наложи и да спират на знак на пешеходна пътека.

Кристиян Зинков, Любомир Леонов, Ивайла Гьошева, Калоян Гьошев, Иван Леонов и Кристиан Киров получиха специални грамоти за участие от организаторите.

2020 TVA Karting NM 001

снимки за rallyxpress: прес-офис на мегапорт рт
ЕДНА БЪДЕЩА ЗВЕЗДА ОТ ТВЪРДИЦА… 11-годишният местен картингист Любомир Леонов бе единият от петимата млади състезатели, получили специалната грамота на Моторспорт Академията, за участието си във финалния кръг на шампионата по гимкхана.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев