• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Ил. Царски отпада от Хасково, напуска шампионата на писта

Петък, 09 Октомври 2020 | София, RallyXpress
Ил. Царски отпада от Хасково, напуска шампионата на писта

ЧЕТВЪРТИЯ старт от първенството на затворен маршрут – идният уикенд в Хасково, ще бъде пропуснат от панагюрския пилот Илия Царски (на снимката). След двете втори места в трите надпревари до момента – в София и Стара Загора, основателят на Автоцар ще спре своите участия за този сезон. Това обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт самия пилот днес уточнявайки, че освен него, в хасковската надпревара няма да участва и второто Мицубиши, с което обичайно се състезава от другия представител на клуба – Боян Марков.

„При това решението взехме в екипа, след като миналата седмица направихме доста успешни за нас тестове на пистата Дракон“, обясни Царски.

Причината за отказа от повече участия в първенството на затворен маршрут на Царски е, че той продължава да не е съгласен с променените правила около теглото на спортните автомобили, които тази година са увеличени.

„Това увеличение на килограмите (с 50 кг), което беше направено миналия месец декември и без съгласието на членовете на комисията на писта води до силно натоварване на спирачната система и трансмисията“, уточнява причината Царски.

Според панагюрецът, увеличените килограми в теглото на автомобилите, при скорост от 120 км/ч, спирачният път се увеличава между 10 и 13 метра.

„Не, по никакъв начин това няма да повлияе на сключените спонсорски договори, защото според клаузите, тази година трябваше да направя три старта, състезанията, в които участвах – на пистата Дракон, във възстановената надпревара в София и в Стара Загора.

Ил. Царски отпада от Хасково, напуска шампионата на писта

снимка: архив на илия царски
ИЗПИТАНИЯ НА ДРАКОНА… Отборът на Автоцар прави тестовете на пистата край Калояново с втория си автомобил Мицубиши Лансър Ево 9 и каращият го регулярно старозагорец Боян Марков.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев