• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Заради COVID-19 АФБ направи промени в наредбата си 2020

Събота, 14 Март 2020 | София, RallyXpress
Заради COVID-19 АФБ направи промени в наредбата си 2020

КАКВИ ПРОМЕНИ СА НАПРАВЕНИ?

2020 Naerdba AFB

Информационен бюлетин
14 март 2020

Поради наложеното извънредно положение в страната, с първоначално обявен период 13. 03 - 13. 04. 2020 г. и предвид последвалите промени в изпълнението на годишния спортен календар на АФБ, са нанесени изменения в Наредба 2020 на Федерацията.

Промените касаят условията за годишното класиране.

От чл.41 се заличават ал. 41.2.3 и §41.3.

Венцислав Орманов

ДНЕС ЧАСТ ОТ Управата на Автомобилна федерация на България (АФБ) в реално време от офиса на сдружението направи екстрен конферентен разговор с 13 от водещите експерти в автомобилния спорт, като единствената тема на виртуалното събиране са били мерките и промените, които управата трябва да предприеме в изключително сложната обстановка предвид въведеното извънредно положение в цялата страна.

Вчера, сайтът с новините в българския автомобилен спорт предположи, че АФБ може да бъде изправена пред два варианта за своя спортен календар 2020 (виж ТУК).

Днес обаче, след близо двучасова и – по думите на президента на федерацията Камен Михайлов ползотворна работа – управата на спорта взе, макар и временни, радикални мерки за изменения на правилата.

Направените промените в Наредбата за сезон 2020 можете да видите в карето вдясно.

:: Съобщението, публикувано на
информационния портал на АФБ
в оригинал може да видите ТУК.

Ето какво какви са решенията, взети от Управителния съвет :

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната и в следствие на  издадените заповеди № Р-37/26. 02. 2020 на министър-председателя на Република България, №РД-09-205/11. 03. 2020 на министъра на младежта и спорта и №РД-01-124/13. 03. 2020 на министъра на здравеопазването, Управителния съвет на АФБ взе следните решения:

Заради COVID-19 АФБ направи промени в наредбата си 2020

колаж: rallyxpress


1. За периода от 13 март до 13 април 2020 г. се отлагат всички автомобилни състезания на територията на цялата страна, вписани в спортния календар на АФБ;

2. Възлага на г-н Венцислав Орманов да изготви бюлетин, съдържащ промени в годишната Наредба на АФБ за организиране и провеждане на автомобилни състезания, настъпили вследствие на обявеното извънредно положение.

В случай на промяна на текущите обстоятелства и/или издадени нови заповеди, взетите решения могат да бъдат коригирани, отменени или удължени. Всяка промяна ще бъде публикувана своевременно.

Публикуваното от АФБ съобщение за решенията за промени, които са направени в текстовете на наредбата и взетите решения на управата недвусмислено показват, че федерацията ги е предвидила като временно мероприятие. Експертите в спорта са приели тяхното действие да бъде в рамките и срока на въведеното извънредното положение, но и главно с надеждата, че ситуацията около COVID-19 ще претърпи в по-късен етап промяна в положителна насока.

КАМЕН МИХАЙЛОВ: ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СЪПРИЧАСТНИ СЪС СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ

2019 Kamen Mihailov 003ОНОВА, КОЕТО Е ВАЖНО от днешната виртуална среща е, че работихме много продуктивно“, обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт днес привечер председателят на Автомобилна федерация на България Камен Михайлов (на снимката). Освен нас четиримата, които бяхме в офиса на Тодор Каблешков, едновременно „на линията“ бяха десетима от тези, които са ангажирани с провеждането на състезанията от националните ни шампионати.“

Освен председателите на спортни комисии – Венцислав Орманов (съдийска), Пламен Иванов (рали), Елвис Георгиев (техническа комисия), Валя Пантелеева (алтернативни горива), Емил Денев (трасета), Георги Стоянов (планинско), Валентин Бонев (затворен маршрут), в дискусиите са били ангажирани Стефан Чолаков, Стоян Радев, Димитър Стефанов и Валери Балабанов-Барни.

„Промените бяха неизбежни, защото трябва да бъдем съпричастни към състезателите“, категоричен бе Михайлов. Той подчертава, че всички изменения са предвидени така, че състезанията, които попадат в периметъра на извънредното положение, ще се смятат за отложени.

„Така че впоследствие, при по-добро развитие на ситуацията, ще бъдат търсени допълнителни дати на тези стартове, но след като бъдат заявени от организаторите си, но и след като УС направи преценка за това, кое от тях има по-висок приоритет за националния спорт.“

20200314 AFB Conver

снимка: автомобилна федерация на българия
ЧЕТИРИМА НА ЖИВО, ДРУГИ ДЕСЕТ – ВИРУАЛНО… (отляво надясно) генералният секретар на АФБ Калоян Станчев, председателят на Комисия Рали Пламен Иванов, председателят на федерацията Камен Михайлов и водещата на комисия Автомобили с алтернативни гориво Валя Пантелеева, дискутират с колегите си вариантите на промените, които да бъдат направени в Наредба 2020.

Михайлов също е категоричен, че направените промени са изцяло резултат на сегашната извънредна ситуация, след която и въпреки очаквано силно съкратеният календар, страната да има своите шампиони.

Това означава, че с промените в Наредба 2020 (виж карето горе и текстовете в правилниците), първенците на страната в отделните дисциплини ще бъдат излъчени на базата на проведените състезания и спечелените от тях точки.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев