• ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

  • ...КОРОНАВИРУСЪТ ВЗЕ ПЪРВАТА СИ ЖЕРТВА ОТ СВЕТОВНИТЕ СЕРИИ ПО РАЛИ - АРЖЕНТИНА Е ОТКАЗАНО...

Дряновския спринт уверено си връща полагаемото се място

Петък, 28 Февруари 2020 | Габрово, RallyXpress
Дряновския спринт уверено си връща полагаемото се място

ФИНАЛЪТ НА СПРИНТ ДРЯНОВО:
ШОУТО ОТ ПИЛОТИ ЗА ПУБЛИКА,
КОЯТО НАИСТИНА ЗАСЛУЖАВА!

2028 DRY Wurt SM 001
В ДРЯНОВО ще копират миналогодишният „новобранец“ в спринтовия шампионат Ихтиман, завършил със скоростна отсека в самия град. В Дряново този градски етап трябва да затвори състезанието, правейки шоу на публиката. „А зрителите в Дряновския Балкан заслужават такова шоу, в каквото най-добрите пилоти се очаква да превърнат отсечката, чието трасе е на 3 мин от сервизния парк на спринта. Става дума за трае, намиращо се край гарата Дряново, което позволява не само много зрители, но и придвижването им от финала на последната отсечка до сервизния парк е 3-5 мин пеша. „Ще има и още промени, но засега - тези!“, уверен е Цецо Вюрта (на снимката).

СЛЕД КАТО през миналата година рали-спринтът в Дряново, след колебания и най-вече повече обективни причини (реновирането на трасето край града) отпадна от календара на националния шампионата, за този сезон надпреварата уверено си връща полагаемото й място.

Спринтът в Дряново бе онази новост, появата на която в късната есен на 2016 г. затвори календара на този шампионат, превръщайки го, макар и само с три старта, в първото официално първенство в дисциплината.

Реално този спринт, който ще тогава бе подготвен по възможно най-професионалния начин от габровците Цецо Русев-Вюрта, Диян Иванов и Нено Генчев, бе не само нова територия за автомобилния спорт, но и място, което с даденостите предполага една гонка в възможности за развитие и разширяване.

И докато в Автомобилната федерация (АФБ) логично изпитваха притеснения как и дали отсъствието на дряновското надбягване е било временно, ще се върне на мястото, което авторитетно завоюва за 4 сезона, габровското трио вече работеше за 2020 г.

Така че рали спринт Дряново ще е на линията и за неговите дати като втори кръг от първенството – 30/31 май са отпаднали и всички най-дребни съмнения.

„Още повече, след като се срещнахме с кмета на гада г-н Трифон Панчев“ – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Вюрта, човекът който спокойно може да бъде определен като идейният родител на състезанието.

След тази митинг в кметството, триото Вюрта-Дидо-Нено са получили 100-процентовата подкрепа на градската администрация и тягата по работата за дряновското спринтиране автоматично е увеличена.

Дряновския спринт уверено си връща полагаемото се място

снимка за rallyxpress: ивайло лисичков
ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО ЕДНА ДОБРА ИДЕЯ… (отляво надясно) - Николай Карагьозов, отговорният за спорта в община Дряново, Тихомир Русанов и Николай Стоянов - организатори в кметството на града, кметът на Дряново Трифон Панчев, Диян Иванов, Камен Михайлов –председателят на АФБ, Цветомир Русев-Вюрта и Нено Генчев, всички те вече вдигат оборотите по подготовката на рали-спринт Дряново.


„С кмета г-н Панчев бяхме около час, изложихме целия наш план, запознахме го особеностите на спринта и за нас беше безкрайно удоволствие, че и г-н кметът, и цялото ръководство на Община Дряново застава зад идеята.

„Самият факт, че работната среща бе организирана, заедно с възловите хора от общината, заради разбирането и ентусиазма на господин кметът, работата ще се върши и лесно, и бързо“, допълва Цецо Вюрта.

В край на май състезанието обаче ще има и някои дребни на глед, но съществени промени. Макар плановете на триото за формата на това състезание да са доста по-големи, отколкото написаното в разработката за 2020, измененията за тази година трябва да бъдат приемани като увертюра за онова, което планират за догодина.

Едната от промяната, макар и не най-важната, е увеличаването на общата дистанция с около 1000 – 1500 м.

„Колко точно – в момента, в който е готов окончателния вариант на пътната книга“, отбелязва Диян Иванов. Той също уточнява, че на първо време, видимите промени ще включват и промяната на имената на скоростните етапи (едно трасе в три преминавания, две от които в една посока). След ремонта на трасето – категорично – имаме наистина идеални условия за състезанието.“

КАМЕН МИХАЙЛОВ: ПОДГОТОВКАТА НА ЕКИПА Е БЕЗУПРЕЧНА!

2020 Mihailov 00 SMНА СРЕЩАТА с кмета на Дряново Трифон Панчев, освен работещите на терена трима габровци, е присъствал и председателят на националната спортна власт Камен Михайлов (на снимката) – възможно най-добрият начин президентът да получи експертната оценка за това, дали Дряново е окей и какви са перспективите тази локация да добие по-широка автомобилна известност и признание.

„За мен най-важния резултат е не само изключителното впечатление, което прави младият кмет на Община Дряново, а и обстоятелството, че една община може по този категоричен начин да се ангажира с начинание, свързано изцяло с националния шампионат на АФБ.

„Добавете и това, че момчетата са си написали „домашното“ по перфектен начин, а  с него в Община Дряново няма как да не отбележат цялата сериозност и професионализъм в подготовката на втория кръг.

„Имах и възможността да премина по цялото трасе, което ми позволява сега да твърдя, че то е идеално – 100-процентово нов асфалт, нови мантинели, много технично – на някои места бързичко (но там ще имаме шикани!).

„При такава организация и такова супер-трасе ще се събере много публика.

„Убеден съм, че през май това красиво градче ще стане домакин на едно изключително състезание, което, като празник за Дряново, ще надскочи региона, за да стане и празник за автомобилния ни спорт.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев