• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Василев аут от Сърбия Рали: По-добре калник, а не PCR тест

Сряда, 30 Септември 2020 | Сливен, RallyXpress
Василев аут от Сърбия Рали: По-добре калник, а не PCR тест

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО

2020 SER Logo Off
ПОСТИЖЕНИЯТА на участващите в 53-ото издание на Сърбия Рали екипажи, може да следите в секция „резултати“ на официалната страницата на състезанието ТУК. Пълният списък на заявените екипажи може да видите ТУК, а часовият график на финалното за годината състезание, валидно за шампионата на България – ТУК (в допълнителния правилник на ралито).

ВЕЧЕ СЕ ГОТВИМ за рали-спринта в Ихтиман, сменихме приоритетите и няма да стартираме в Сърбия Рали“ – това каза преди час за сайта с новините в българския автомобилен спорт бившият шампион на България и пилот на Дианел Рейсинг Георги Василев (на снимката).

Причината е чисто финансова, след като се оказало, че общата сума, която екипът трябва да плати, за да си направи в Сливен задължителните за влизането в Сърбия PCR тестове е над 600 лв.

„Колата е готова, дори намерихме да вземем назаем от Юли Телийски калник, защото нямаше да бъде доставен на време“, допълва Гошо Василев.

В екипа са работили до последно, като се има предвид, че другаде стартира – не стартира, в Сърбия Василев е сред първите заявени.

И винаги е твърдял, че там наистина се чувства състезател, когото феновете не само харесва, но и подобаващо уважава.

Решението на екипа е било взето днес по обед, след като всички се събрали в гаража на Гошо Василев.

„Пробвахме колата на трасето на Българка, ремонтирахме изкривената рамка на радиатора, подменихме интеркулера, а от друг колега взехме предна броня – също назаем, така че бяхме готови още да потеглим в момента, в който имаме резултати от тестовете.“

Да припомним, че в рали Стари столици екипажът Василев/Добрев отпадна още в самото начало на шуменската надпревара и го извади и от състезанието, и от списъка на евентуалните претенденти за призовите места в Сърбия.

Според пилотът обаче, в Сливен не успели да намерят по-ниска цена за тест, който включва повече хора от един отбор и това автоматично предрешило въпроса за участието във финала на шампионата тази неделя във Врънечка Баня.

„Решихме, че е много по-важно да купим един калник и да сме напълно готови за рали-спринта в Ихтиман (10/11 октомври), отколкото да похарчим и тази допълнителна сума…“, завършва Гошо Василев.

Василев аут от Сърбия Рали: По-добре калник, а не PCR тест

снимка за rallyxpress: личен архив на гошо василев
ДЕВСТВЕНО БЯЛ, БЕЗ ЕДИН СТИКЕР… Полученият назаем от Юли Телийски преден ляв калник, който обаче ще остане за „ползване“ чак за началото на рали спринта в Ихтиман.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев