• ...ОТ СТАРТА НА РАЛИСПРИНТ ПЕЩЕРА, ФЕДЕРАЦИЯ И ОРГАНИЗАТОРИ ЗАПОЧВАТ ДА ПОЛЗВАТ ЧЕШКАТА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ И СИГУРНОСТ ONI...

     

  • ...НОВИНАТА ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ ТИМ НА ДРАКОНА: ТИТЛАТА В ПЛАНИНСКИТЕ ИЗКАЧВАНИЯ ВЕЧЕ Е ОВАКАНТЕНА...

     

  • ...С НОВИ 45 ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ НА КЛАСИЧЕСКОТО ВЪРБИЦА, ЕКИПЪТ НА МЕГАПОРТ РЕЙСИГ ЗАВЪРШИ ПОДГОТОВКАТА ЗА СЕЗОНА...

Новините

Марто Сурилов: Завръщането в столиците е силно вълнуващо

Четвъртък, 17 Септември 2020 | Шумен, RallyXpress
Марто Сурилов: Завръщането в столиците е силно вълнуващо

ТОП-ЗВЕЗДАТА на шуменските автомобилни състезатели – Мартин Сурилов и неговият дългогодишен и регулярен партньор в екипа Здравко Здравков (на снимката) вчера направиха първия си тест, който трябваше да покаже вчера на тандема, доколко добре е свършена работата по подготовката за юбилейното състезание.

Марто Сурилов е един от есктремно бързите пилоти, който обаче има един-единствен дефект – дълги години вече разбиращият и щедър спонсор все заобикаля халето на Сурилов.

„Ама направих всичко, за да мога да стартирам поне в юбилея“, обяви преди да тръгне за теста си вчера пилота.

На...

С Върбица в схемата се запазва истинския дух в Стари столици

Вторник, 01 Септември 2020 | София, RallyXpress
С Върбица в схемата се запазва истинския дух в Стари столици

СЛЕД ГОДИНИ, в които една от митичните скоростни отсечки в българския рали спорт – класиката Върбица, ту влизаше, ту излизаше от схемата на рали Стари столици, тази икона за пилотите отново ще бъде част от трасето на 50-ото издание на най-старото българско автомобилно рали.

Поне върху това, как да бъде направен маршрута на юбилейното издание на шуменската надпревара, миналата в нелегалност местна съпротива, така и не успя да попречи, както успешно се справи да създаде други препятствия, за да мине Стари столици делнично и рутинно.

Няма какво да се говори за пилотите. Всеки уважаващ се ралиджия,...

Шуменци маркират етапите, чакат визата от федерацията

Сряда, 26 Август 2020 | Шумен, RallyXpress
Шуменци маркират етапите, чакат визата от федерацията

ДОМАКИНИТЕ на втория кръг от шампионата по рали за 2020 г. – Стари столици (19/20 септември) са изпратили всички необходими документите за състезанието в офиса на националната федерация днес, за да получат състезателната виза за юбилейното издание на най-старата надпревара в тази дисциплина.

Заради пандемичната обстановка и обявените извънредни мерки от правителството и регионалните щабове се наложи първоначално определените дати 31 август/1 септември, да бъдат свалени, а очакванията за новия уикенд – отложени с три седмици.

Така че заради COVID-19 за втори път от 2019 г. се наложи 50-ото издание на...

От последния час: Лясковец е пак в играта, нови дати -5/6.9

Четвъртък, 20 Август 2020 | Велико Търново, RallyXpress
От последния час: Лясковец е пак в играта, нови дати -5/6.9

НОВИ ДАТИ е получило планинското състезание Раховец-Лясковец, което в календара за сезона бе позиционирано като втори кръг. Надпреварата, организирана от СКК Етър-Рейсинг във Велико Търново става първа жертва на короно-преработваният календар за годината, след като четири дни преди старта, Областния кризисен щаб се отменят на всякакви масови мероприятия в региона.

„Сега обаче имаме нови дати – 5/6 септември“, обяви преди час директорът на състезанието и фактически негов основател Димитър Стефанов (на снимката).

Както той обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт, това е...

Стефанов изненадан с броят заявки преди края на срока

Понеделник, 06 Юли 2020 | Велико Търново, RallyXpress
Стефанов изненадан с броят заявки преди края на срока

НЯМА КАК ДА НЕ го призная - съм силно изненадан от броят на заявките, които имаме като организатори на планинското състезание – каза в ранния след обед днес Димитър Стефанов (на снимката).

Така е втора поредна година, а преди това, съм си хвърлял шапката, ако в понеделник има 3-4 обявени автомобила!“.

Според директора на Раховец-Лясковец, 8 часа преди затварянето на „прозореца“ за регистрации, обявилите участието си са повече от 20.

Точно 12 дни, след като скоростното първенство стартира с Планинско Шумен, вторият старт за ковидо-пресованият сезон е тази събота и неделя над Лясковец.

„Имаме и...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев