• ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

  • ...ФИНАЛНИЯТ РАЛИ СПРИНТ В БУРГАС - ПРЕНАСРОЧЕН СЪС СЕДМИЦА ПО-КЪСНО - 23 И 24 НОЕМВРИ...

Царски начело на колоната в старта на „максималистите“

Неделя, 29 Септември 2019 | Стара Загора, RallyXpress
Царски начело на колоната в старта на „максималистите“

ПАНАГЮРЕЦЪТ Илия Царски (на снимката) днес ще е начело на стартовата решетка за финала на старозагорския кръг от пистовия шампионат на България, предпоследна гонка от програмата за годината. Царски успя да изведе своето Мицубиши Лансър Ево 9 до първото място едва във втората квалификация, която обаче технически беше под въпрос за пилота до последния момент на съботните сесии. „Имаме проблем с електрониката и не е ясно дали изобщо ще успеем да се оправим“, коментира пред сайта с новините в българския автомобилен спорт панагюрецът.

В първата сесия най-бърз бе Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10), завършил своето квалификационно време с постижение от 1:23.20 мин., докато Царски се прибра след втория тур, а преди него, още в началото на втората обиколка от играта излезе Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9).

Царски начело на колоната в старта на „максималистите“

снимка за rallyxpress: милен колев/анди
БЛАГОДАРАНИЕ НА МЕСТНИЯ ЕКСПЕРТ… Илия Царски лети като отвързан, след като заралия успя да съживи електрониката на Мицубиши-то.


„Нямаме представа каква е причината, но във всеки случай е сериозна - коментира главният механик на тима Лъчезар Воденичаров излетелият от ауспуха на колата бял дим. – Най-вероятно е двигател, но повече яснота – от понеделник нататък…“

Междувременно в бокса на Автоцар бяха мобилизирани всички възможни старозагорски ресурси, за да може електрониката да бъде „съживена“ най-малкото, за да изкара втората квалификация, но и неделното състезание.

2019 STZ Marshav MK 001

снимка за rallyxpress: милен колев/анди
ЕДНА ЕДИНСТВЕНА СЕСИЯ… Без видими причини в съботните квалификации, лидерът на Серия Макси и действащ шампион в групата – Константин Маршавелов, се пусна само в първата от двете пресявки.

За щастие на Царски местен електронен спец успява да се справи с платката, а като резултат дори Царски стигна до върха на стартовата решетка, подобрявайки значително времето си – 1:23.03 мин и изпреварвайки Маршавелов за пола с 0.16 сек!

Пловдивчанинът, който е абсолютният лидер в шампионата с три последователни поледи тази година ще стартира втори, а третото място остана за пилота на Старт-М Криводол Румен Киров (Субару Импреза, 1:24.63 мин.)

Той обаче също не бе пощаден от технически главоболия, след като в първата сесия Субару-то едва не пламна за втори път след русенското състезание, а в бокса между двете тренировки пет човека едновременно отстраняваха повредите.

Жестока битка направиха двамата дебютанти на старозагорското трасе – Светослав Манастирски (Старт-М Криводол, Мицубиши Лансър Ево 9) и вторият пилот на пловдивския КА2 Рейсинг Тим Камен Василев (Мицубиши Лансър Ево 10), като и в двете сесии Манастирски успя да се наложи над пазарджиклията съответно с 0.02 и 0.67 сек.

2019 STZ VasilevMK 001

снимка за rallyxpress: милен колев/анди
СПОР НА ДЕБЮТИРАЩИ В ЗАРАТА… Камен Василев (отпред) и Станислав Манастирски направиха здрава битка във втората квалификация, която Манастирски спечели заради дребните грешки на своя съперник.

За двамата това бе първо участие в Стара Загора, а малките разлики във времената са повече от дребните грешки на Василев, отколкото от по-високата скорост на Манастирски.

Вторият пилот на Автоцар Боян Марков (Мицубиши Лансър Ево 9) ще затвори половината дузина „максималисти“ – 1:29.81 мин.

2019 SOF Bobi i Ilia SD

снимка: rallyxpress
ЕДИН СКУТЕР ЗА ДВАМА… Боян Марков и Илия Царски се готвят за втората квалификация в Стара Загора, упътвайки се към бокса на тима.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев